Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!

2020. május 10. 12:00 - csubeszshuriken

Random Respekt - Government Issue Live 1985

97045154_374760203429979_3565385419086364672_n.pngEz a kibaszott videómegosztó egy aranybánya, az ugyanis még nem volt olyan rég, amikor meg kellett rendelni és rendesen kellett is fizetni a DVD kiadványokért. Különben nem nézegettél esténként ilyesmit. Például két Government Issue koncertet, amik eredetileg is egyben jelentek meg a Flipside Records jóvoltából. Érdekes kérdés, hogy a G.I. az American Hardcore dokumentumfilmből például miért maradt ki, miközben szinte mindenki előtt ott voltak. 1980 legelején Washingtonban, az első EP egy évvel később pedig a Dischord Records gondozásában. Aztán a Joy Ride és a többi klasszikus, amik valamiért már nem ott jelentek meg. Valahogy mindig csak mindenki más után említik meg őket, ami viszont sokaknak furcsa lehet. Van ugyanis hat kurva jó nagylemez, na meg a hetesek és Joe Stabb mellett egy folyamatosan változó zenekar olyan legendás tagokkal, mint Brian Baker, Mike Fellows és Steve Hangsen.

Ahogy pedig a felállás, úgy a zene is folyamatosan változott, mert a nyolcvanas évek közepére a bandát utolérte többek között a The Damned hatása és elkezdtek okosabb, dallamosabb, inkább new wave és psych rock hatásokból építkező poszt-punk vonalon mozogni. Joe Stabb énekeshez az új stílus különben nagyon illet, meglehetősen különc fazon volt. Ha nem tudnám, hogy a washingtoni straight edge mozgalom tagja volt, simán azt gondolnám, hogy út közben elszállt valahol. Az alábbi koncertek hanganya egyébként az adott évben lemezen is megjelent, 1989-es feloszlásuk után viszont már csak néhányszor léptek fel. Joe Stabb pedig négy évvel ezelőtt ment el. Rohadt jó kis banda voltak, kijár nekik a hatalmas respekt. Ezért gondoltam random, hogy megosztom ezt a szabad felhasználású videót. Alatta pedig a zenekar bandcamp oldala, ahova számos másik koncert hanganyaga is felkerült, némi támogatás után vagy ingyen letölthető. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fmsuicide.blog.hu/api/trackback/id/tr6815672292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!
süti beállítások módosítása