Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!

2019. október 14. 18:00 - csubeszshuriken

Eto & Flee Lord - RocAmeriKKKa

a1228889095_10.jpgÚj dolgok kontra régi dolgok, bennünk már lehetetlen felülírni azt a módot, hogy a rap az régen egy lopakodó műfaj volt, ami alulról jött, azt megette a nyakadat. A szövegeknek és a szitkoknak ugyanis nem volt és nem lehetett más lényege, csakhogy kivigye az utcára a lelkedet és ott meggyújtsa benned a nagy tűzet. Ezért kicsit mindannyian visszavárjuk a kilencvenes éveket, mert akkor még volt az egészben egy olyan hangulat, ahol alap volt, hogy minden alap, sötét éjjel és csatornaszag. Manapság viszont már csak ritkán akadnak be olyan tagok, akik frankón rajta maradtak ezen a vonalon. Ezért üdvös az új Eto és Flee Lord közös lemez, mert megint csatornapatkányok szörfölnek a boom bap ütemeken. 

Fiatal és friss lemezes mindkét fazon, akik az idén kidobott szólócuccaik mellett most kihozták ezt a közös albumot. Vagyis megint van huszonnyolc új percünk, hogy olyan legyen minden, mint régen. A lejtőn lefelé is játszunk keményen, mint Ice Cube azon az első lemezén, amire itt is visszautal az albumcím. Más producerektől tíz külön szerzemény, de mind hasonlóan lassú, masszív kivéreztetés. Don't Get Lined Up, 44 Long, Mob Ties és Strip Talk, nálam végül ezek lettek a kedvencek, mert kurva komorak az alapok, amik körülrajzolják ezt a két sötét alakot. Jó kis lelakott szavak és mondatok, nekik simán elhittem, hogy nincs bennünk irgalom. Ezért tetszik ez a RocAmeriKKKa című lemez. Mert szerintem a tűz a harmadik szem. A New Crack Era és a Loyalty or Death lemezek stílusának találkozása, annak a 38 Spesh nevű arcnak a támogatásával, aki az utolsó Kool G Rap lemez producere is volt egyben.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fmsuicide.blog.hu/api/trackback/id/tr315222948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!
süti beállítások módosítása