Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!

2020. június 28. 08:00 - csubeszshuriken

A brutal youth videócsatornáról - Vasárnapi crossover kislemeztornádó

a1306881928_10.jpgHosszabbak a napok, de az idő egyre kevesebb. Új cucc viszont van bőven és néhány eléggé vehemens. Próbálom a posztok terén tartani a tempót és hozni a disznót, hozni a prosztót, de kurvára nyár lett és nincs könnyű dolgom. Szóval legyen az, hogy tömbösítek és ahogy jómagam is esténként futva az erdőben, úgy ma a fekete macska is nagyot megy. A CUT PASTE friss megosztásai szerintem sokunknak hiányoznak, de azért van pár hiánypótló videócsatorna, ahol szintén csak jó dolgok pörögnek. A xBrutalYouth666x is pont ilyen, úgy egy éve követem és elég keményen be tudott találni egyik-másik kislemez, amit innen vadásztam le. Az új Trash Talk EP tehát csak a teteje, mert a friss Take Offense anyagba is itt futottam bele, meg egy rakás patent crossover, amik felrobbantották az agyam. Vagyis efféle hardcore-punk esszenciák jönnek most szépen sorban. 

Ha már az ő borítójukkal nyitottam, elsőnek legyen itt a Just Ice nevű kanadai banda bemutatkozóanyaga.  Három dolog van, amit ebben a négy számban összehoztak. Szorítottak helyet a darabos, izmos súlyzózásnak, van benne tök jól elkevert poszt-punk és régi sulis crossover tekerés. Az énekes végett is király az egész. 

Nem éppen friss, ez a kislemez még tavalyi eresztés, de durván kajak cucc. Beatdown hardcore, viszont tömény idiotizmus helyett hangulatteremtő gitárokat hallok, sokszor meglehetősen metálos, az ének is ilyen Blood For BloodSheer Terror. Hihetetlen, de úgy fest nem lehetetlen, ezt jól is csinálni. Az MH Chaos kilencvenes évek második felét idézi. 

A Rain of Salvation második kislemeze is korrekt erődemonstráció. Tanulságos lecke arról, hogy eredetileg mi is lenne a metalcore és ehhez képest a média milyen szarságokat nevez annak. Earth Crisis, All Out War vonalon mozognak. 

Különben tele van a csatorna ilyesmi crossover cuccokkal, ahogy a clevelandi Last Gasp is simán az érzésre ment rá. Döngölős, felpörgetős metál gitárok, Don Foose szerű éles hangú dühös kölök ének. A basszusgitár pattanásig feszíti a Second Wave kislemezt. 

Hihetetlen, hogy tavaly valahogy lemaradtam az új Take Offense lemezről, de a Rotting Out idei sikerei miatt pár hete az ő nevük is előkerült. Szintén kurva jó kis kaliforniai banda!  Szóval meghallgattam a tavaly kijött nagylemezt, közben meg ez az EP is megjelent. Elsöprő erejű, kreatív hardcore-punk ez! 

Végül pedig a fentebb már emlegetett új Trash Talk. Valójában a kislemeztornádó ötletét is ez adta, miközben többször meghallgattam. Kurvára bírom, hogy náluk is az old school az alapja, de baszott jól játszanak és kevernek mindenféle hangulattal, meg csinálnak ilyen furcsa számokat is, mint amilyen a Something Wicked is. Bár mind a négy eléggé zseni. 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fmsuicide.blog.hu/api/trackback/id/tr6515970898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!
süti beállítások módosítása