Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!

2019. október 04. 18:00 - csubeszshuriken

Dawn Ray'd videó - To All, To All, To All!

duj-cchwsaalhjb_1.jpgMár a négy évvel ezelőtt megjelent A Thorn, A Blight című hatszámos bemutatkozóanyagnak is jó visszhangja volt a black színteret tekintve, de aztán két évvel később a nagyobb lélegzetvételű The Unlawful Assembly még ennél is szélesebb körben volt képes meggyőzni a fórumokat, hogy a Dawn Ray'd egy fontos banda. Észak-Angliából és trió felállásban, olyan direkt black metál brigádok hatására, mint a Rotting Christ, az Urfaust vagy a Cult of Fire. Hegedűvel és egyébként is erős folklór elemekkel, de következetesen antifasiszta és anarchista üzenetekkel. Szembemenve a metálhoz is köthető nacionalista trendekkel. 

Az új cucc első publikus tételéhez készült videóban pedig az tetszik a legjobban, hogy az ott látható bevágásokban megjelenik annak a francia közösségnek a küzdelme is, akik autonóm törekvéseit, pont egy liberális kormány rendőrsége ostromolta meg tavaly. A ma fennálló rendszerek között ugyanis túl nagy különbség nincsen, azok mindenhol egy olyan hierarchiára építenek, ahol autoriter erők és személyek jutnak lehetőséghez, hogy visszaélhessenek a rájuk ruházott hatalommal, aminek a legvégső lényege úgy is mindig ugyanaz. Lent tartani, bent tartani és a megtermelt javak fölött kontrollt gyakorolni. Mások véréből meggazdagodni. Nincs menekülés, az említett és a videóban is bevillanó ostrom viszont hosszú hetekig elhúzódott, mert voltak ott páran, akik úgy döntöttek, hogy azt a kompromisszumot nem kötik meg, ahol az egyénnek valójában nem marad választása. 

A videó egyébként a Behold Sedition Plainsong című lemez beharangozója, ami a hónap végén jelenik meg, majd a Dawn Ray'd turnéra indul, melynek budapesti állomása november 16 és a helyszín az Auróra. A turné és az este két vendége pedig a szintén friss lemezes False, akikről ITT írtam néhány sort, illetve új kedvencünk a Havária, az új cuccukról ITT szintén tettem említést. A bulit természetesen a Tukker Booking szervezésében nézhetitek meg, az eseményről további információkat ITT találtok. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fmsuicide.blog.hu/api/trackback/id/tr2615193142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!
süti beállítások módosítása