Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!

2020. június 07. 16:00 - csubeszshuriken

Rat King - Vicious Inhumanity (Within the Mind Records, 2020)

a3763558965_10.jpgIdővel mindenki megszereti az ékes zenét. Több otthonülés, folyamatosan táguló érdeklődés és az évekkel beérő bölcsesség, aztán egyszer csak megjelenik az egyik szívrekeszben az a melegség, valami klasszikus gitárszóló hallatán, amit még a hetvenes évek legelején írtak talán. Klassz kis történetek ezek, viszont egy fasza metál lemezen szerintem továbbra is fröcsögjön a vér és törjön az üveg. Ha az első öt perc nem hozza azt, amit a Született Gyilkosok című filmben a nyitójelenet, inkább hagyom a picsába. Az összes téma és az atmoszféra kötelező jelleggel legyen gusztustalan, hogy mikor megszólal egyből lássam magam előtt, ahogy vért prüszkölnek a parasztok. Horzsoljon, gyomrozzon, valaki hörögjön, valaki sikítson. Mondjuk ebből a szempontból a Rat King nem is okozott csalódást. Ez hamisítatlan és mosdatlan punk metál. 

Az elmúlt húsz évben ez a három műfaj - death, grind, sludge - már jó pár banda esetében összekavarodott, tolták sokan a moslékot és itt is ez történik. A srácok a Vicious Inhumanity albumon is olyasmiket pörgetnek, amit a Lair of the Minotaur, a Necrophagia és a Cephalic Carnage pörgetett. Ebben a világban ezek a nevek pedig csak jót jelenthetnek, én személy szerint mindenre rámegyek, ahol ők a hivatkozási alap. Tök jó hallani, hogy a doom / sludge vonal után kezdték el zeneileg kigyúrni magukat, mert olyasmi hangzással és gitártémákkal van tele a death / grind vérengzés és így kapott egy plusz ízt az egész. A durvulás mellett megmaradt a legendás metál jelleg, ami jót tett a hangulatnak. Változatos témákból lettek a számok összerakva, spriccel a lemez méregfoga. Jó kis kiadó, jó kis banda. Seattle underground. 

Címkék: lemezek rat king
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fmsuicide.blog.hu/api/trackback/id/tr1615752720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!
süti beállítások módosítása