Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!

2020. június 06. 10:00 - csubeszshuriken

Thou - Blessings Of The Highest Order (Robotic Empire, 2020)

a1973151195_10.jpgNem csúszik könnyen, nehéz falat. Eddig bármi, amit csinált a Thou zenekar, az bejött és nagyjából így jött le. Felkavaró tartalommal harmóniában a súlyos zene. Nagyjából tíz év alatt nyolc meghatározó lemez, ezek mind megkerülhetetlenek, ha a perifériákon mozogsz. Reménytelenül huszonegyedik századi a dolog. A banda viszont több régi klasszikushoz is hozzányúlt, mint például a Something in the Way, ezzel a Nirvana örökségét egy teljesen új dimenzióban elhelyezve, mert az ő feldolgozásukban a pokoli kín az eredeti verzió ezerszerese. Ez a pár évvel ezelőtt kidobott felvétel vetítette előre a Blessings Of The Highest Order lemezt, most ugyanis összesen tizenhat Nirvana felvétel hallható a Thou jellegzetes saját hangzásvilágában. 

A kilencvenes évek elején a média iszonyatosan túltolta és ezért védekezésképpen sokan már háttal álltak a dolognak, de ettől a Nirvana még abszolút jelentős zenekar. Kurt kurvára meg tudta szólítani az érzelmileg teljesen elszigetelt fiatalokat és zeneileg is elég jól össze volt rakva a nyolcvanas évek formabontó, tök vegyes hatásaiból. Mivel az a legnyersebb, ezért a Bleach a legjobb album, de a Thou mindhárom anyagról válogatott és így minden időszak megjelenik. Ugyanabban a pokoli dimenzióban, amiben a Something in the Way született, így szerintem több szám is jobb lett, mint eredetiben. Negatívabb, katartikusabb, személyesebb. Iszonyatosan reménytelen. Több évnyi felvétel egy lemezen. 

 

Címkék: lemezek thou
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fmsuicide.blog.hu/api/trackback/id/tr9615744396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!
süti beállítások módosítása