Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!

2020. június 01. 18:00 - csubeszshuriken

This Calling - Methods of Protest (AAA Project, 2020)

a4178244065_10.jpgInduljunk ki abból, hogy minden jó. Az meg pláne az, ha hárman a régiek közül ismét kedvet kapnak, hogy annyi minden más után még mindig csináljanak valami zsír újat. Mindannyian tudjuk, hogy huszonöt a zenélésben eltöltött év után már nem úgy mennek a dolgok, mint amikor forró fejjel és főleg rengeteg idővel megy a világmegváltás. Az első bandák anyagai pont attól jók, hogy csordultig vannak féktelen vággyal és a kedvencek árnyékában ugyan, de mindenki durvábbat akar és azt valahogy máshogyan. Az amatőrök forradalma és a megtapasztalások időszaka. Ez formálta azt a budapesti hardcore-punk színteret is, ahol felnőttek a Sedative Bang, a Newborn és New Dead Project zenészei. Ma ők ugyanis, vagyis Fellegi Ádám, Bödecs András és Herczeg László a This Calling tagjai. Akik a második vagy éppen a harmadik banda után, most mindenféle szoros koncepcióhoz való ragaszkodás nélkül álltak neki együtt megkeresni, hogy mit lehetne még eltolni, ami mindenkinek kurvára jól esik. 

Tét nélkül ötletelni és örömzenélni, ez nagyon jól tud elsülni és itt sem lett rossz. A Methods of Protest albumon tényleg azt hallani, hogy a srácok hagyták elszabadulni a közös kedvencek hatásait és ebből született meg ez a lendületes, de ugyanakkor végtelenül dallamos zenei mozaik. Az alapok lerakásában nyilván sokat segítettek a nyolcvanas és kilencvenes évek kaliforniai punkbandái, de bőven akad feszesebb hardcore tempó is, miközben óriás heavy metál témák repkednek. Nekem a legjobban egyébként pont ez tetszik, hogy nagyon nem kell komolyan venni és közben mégis végig totál profi. Ádi és Laci is hatalmasakat gitározik, de közben az is többször megkérdőjeleződik, hogy ebben mennyi poén. Mint például a Z Generation elején az a konkrét Van Halen nosztalgia, ami a húrokba lehelt szentimentalizmus leghegyesebb tűfoka. Talán azért is lett az egyik favoritom, mert a fergeteges hard rock hangulat az egész számban végig kitartott. A Black Cat című dalban pedig  megint valami ilyesmi keveredik a pörgős punkkal, szóval azt is nagyon díjaztam. 

thiscalling_2.jpg

Andris hangját ismeritek, de azért az Every Tunnel még így is meglep, bár ének szempontjából nálam a The Saddest Bar lett a kedvenc. Honnan jön fel és meddig viszi?! Meg kell hagyni, hogy végig nagyon érzi a pali. Az említett utolsó előtti számban pedig Laci is kibaszott nagyon szólózik, ezek a hangulatok nagyon sokat hozzátettek az egészhez. Rocklegendákért rajongó részletek és pörgős, fogós slágerek jellemzik a Methods of Protest lemezt. Az anyag már fizikai formátumban is rendelhető, plusz innen is letölthető, azt pedig fontos tudnod, hogy a trió a bevétel nagy részéből jótékonykodni fog. Az AAA Project és a Blackstar Foundation a két őket támogató kiadó. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fmsuicide.blog.hu/api/trackback/id/tr2315734072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!
süti beállítások módosítása