Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!

2020. április 22. 18:00 - csubeszshuriken

Kool Keith x Thetan - Space Goretex (Anti-Corp, 2020)

a2049565494_10.jpgÉpp a Nat Turner Vallomásai című könyvet olvasom, ahol az író jó pár oldalon át próbálja megfejteni, hogy a több, mint kétszáz évig tartó amerikai rabszolgaság ideje alatt, miért csak egyetlen kisebb felkelés tört ki az elnyomó fehérek ellen. Elég kemény kérdés, de például a későbbiekben, mondjuk a vastag aranyakkal keretezett nyolcvanas években, azért megjelent pár olyan gyerek, aki megbaszta az addig ismert összes kurva játszóteret. Ha nem is a legszélesebb társadalmi körben, de a rap zene negyvenéves történetében Kool Keith mester az elejétől fogva az összes létező szabályt fölrúgta, ennek köszönhető az a sajátosan tébolyult stílusa, ami őt tette a legjobbá. Ezt egyébként személyesen tőle tudjuk pontosan, mert producerként is "number one". 

A fazon az abszolút alteregó és lemezgyár. Mint Dr. Dooom, Dr. Ocatgon, Keith Matthew, Sinister 6000, Tashan Dorrsett és Mr. Nogatco is adott ki albumot, de a Space Goretex lemez ezekhez képest megint egy új dolog. Nem tudom, hogy a mágust hol találta be a Thetan nevű powerviolence trió, de az biztos, hogy ez a közös cucc hatalmas ötlet volt. Az egészben pedig az a legjobb, hogy mostanában még csak hasonlót sem nyomott senki.

Ezek a számok a kilencvenes évek hullámain rezegnek, jó kis sumák sikátor rap meg az élő hangszerek találkozása. Olyan basszussal, olyan dobokkal, ritmusokkal és háttérzajokkal, mint mondjuk a Cypress Hill, House of Pain vonal, de van itt nagyon néger nyugati part csak ezzel a sokkal agresszívebb hangzással, meg hegedű, noise és egy csipetnyi Memphis horrorcore is. Ha Stinkweed még élne, ő is tuti kedvelné, hogy ilyesmi súlyos alapokra nyomja most a nagy Kool Keith. A szövegekben meg nagyjából minden előkerül. Zagyva egyvelegben szex, robotok, Elvis, fura bolygók, hallucinációk, mutánsok, zombi asztronauták és mindez persze a végtelenül sötét űrben. Szóval fürdesz majd végig a gyönyörűségben.  

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fmsuicide.blog.hu/api/trackback/id/tr6415632564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!
süti beállítások módosítása