Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!

2020. március 01. 14:00 - csubeszshuriken

Fura gospel egy elrejtett űrhajón - Jön az új Shabazz Palaces

screen-shot-2019-02-07-at-15_58_28.pngMindent képtelenség összeszedni, de azért én úgy szeretném pörgetni, hogy ami képben van és egyedi, az itt is abszolút fent legyen. A Shabazz Palaces pedig elég különleges, konkrétan úgy állnak az egészhez, mint két távolról érkezett idegen, akiket rabul ejtett a jazz és a rapzene, meg a fejleszthető elektromos hangszerek. Ishmael Butler és Dumisani Maraire pedig annyira közel repültek a földi élet rejtelmeihez és mindezt a hip-hop muzsika absztraktabb berkeiben, hogy már az első lemezük is olyan volt - Black Up - mint valami fura gospel egy elrejtett űrhajón. 

Aztán három évvel később megcsinálták a Lese Majesty albumot és később még kettőt, amiket tizenhétben együtt hoztak ki, mindössze párhétnyi különbséggel. A Quazarz: Born on a Gangster Star és ikertestvére, ezektől estünk hanyatt nagyjából három éve, most meg már a kanyarban a következő lemez. Májusban jelenik meg és a címe The Don of Diamond Dreams lesz. Természetesen megint több közreműködővel és azok közt is a legjobb művésznévvel, mert akivel összehozták az első publikus tételt, az épp Purple Tape Nate. Ahogy ez a szám is kezdődik, attól meg nettó beszarok. Kurva kíváncsi lennék, hogy hogyan szólalnak meg úgy a dolgok, mintha ötven évvel később járnánk. A lemezeiket mégis a nagy múltú  Sub Pop Records gondozza. - Ha pedig nem vágtad és rácsúsztál, a Knife Knights projekt 1 Time Mirage lemezére szintén menj rá, mert ott is ez megy, csak még durvább meglepetésekkel.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fmsuicide.blog.hu/api/trackback/id/tr1815498710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!
süti beállítások módosítása