Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!

2019. december 22. 20:00 - csubeszshuriken

Touch - The Darkness Reflects (9 LIES, 2019)

64873511_2382074175411917_3139402522490306560_n.jpgPénteken jött ki az új Touch és azóta minden érdemes fórumon körbeszaladt, de én ahelyett, hogy ìrtam volna róla, inkàbb megnéztem őket szombaton élőben. Egy nagyon szìnes hazai mezőnyben, ahonnan még akkor is kilógnak, ha nincs és az idei Gyàszon sem volt két egyforma hardcore banda. A Touch ma már szinte egyedülikén viszi itthon ezt a klasszikus amerikai vonalat, amire viszont iszonyat energiákkal rárugóznak és ìgy megy a csapatàs lassan négy kerek éve. A most megjelent The Darkness Reflects pedig a zenekar első nagylemeze. 

A nyolcvanas évek nagy robbanása és az azt követő youth crew hullám plusz a Burn és a Bad Brains erőteljesebb hatása, mint megduplázott szívpumpa, ami a Touch zenéjét még az indulásnál meghatározta. Viszont a srácok fiatalok és érzésem szerint ebből természetesen következik, hogy a hivatalos kánon szerinti szigorú alapokhoz képest azért itt sokminden újragondolt. A hangzásban is elmúlt tíz év és a régi aranykor illeszkedett, mondjuk az első két kislemezen. Amik közül a Rearrangement lett a trükkösebb, mert valahogy még hajlékonyabb és a gitárok terén is okosabb, mint az Illusion of Truth. Épp ezért én tényleg azt hittem, hogy az új anyag majd dallamosabb és a két előzőnél is táncosabb cuccos lesz, de ez kurvára nem így lett. Az album címe, mint utalás ugyanis a hangzásban is hozott változást, mert az inkább durvult és nyersebb lett. Az első két hallgatás után olyanok jutottak eszembe, mint például a Haymaker

80248570_2514484405504226_7689850149887016960_o.jpg

Egyértelmű, hogy sötétebb, de ettől még egy kicsit személyesebb. Elég csak meghallgatni a Touch Your Soul című ének nélkül hagyott számot és amit a lemez mondani akar, az szöveg nélkül is átjön. Ellenben a fent említett kislemezeken érezhető nagyon vegyes zenei hátterű és hangszeres tudás tekintetében is kikristályosodó dolgokhoz képest, ez még inkább a még szennyesebb érzésekre megy rá és ez adja az egész kicsit koszosabb húzását. A fókuszban itt úgy is mindig az van, hogy mint tud ez a kilenc dal élőben. Mondjuk január 17-én a Dürerben, ahol remek vendégekkel keretezve lesz az album hivatalos bemutatója. Fizikai formátum pedig a Version City Blues és a 9 LIES kiadók gondozásában várható. A zenekar saját hagyományaihoz híven, egy haver a Nantes című számban most is vendégszerepel. 

Címkék: touch lemezek
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fmsuicide.blog.hu/api/trackback/id/tr6215362904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!
süti beállítások módosítása