Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!

2019. április 01. 19:00 - csubeszshuriken

Boszorkány gospel - A Karyn Crisis sztori...

74bb01c1e6454f3094d65c11a24b8621.jpgA napokban hallgattam meg a Crisis harmadik lemezét és úgy jutott eszembe, hogy Karyn Crisis hangja talán az egyik legnagyobb kedvencem. Mióta VHS kazettára másoltam ki éjjel a zenekar videóit, pontosan azóta. Vagyis nagyjából huszonöt éve figyelem a vele kapcsolatos eseményeket és hát volt pár elég fontos. Persze főleg az a négy Crisis lemez a sehova nem sorolható hathatósságával, ahogy Karyn tökéletesen elszabadult és mindenre képes hangja rituális táncot jár az emberi érzelmek felett és a metál csakis azért hardcore, mert elsöprően katartikus. Még a fentebb említett The Hollowing lemezen is, ahol az isteni Sabbath lehelte a hangulatot az énekesnő szelleme köré. 

Aztán abba akarták hagyni és a Crisis teljes felállása Skullsick Nation néven tért vissza, de még nem volt minden lerendezve és kicsivel később ki is jöttek a negyedik lemezzel. A Like Sheep Led to Slaughter viszont tényleg az utolsó anyag lett, de a legemelkedettebb is. Ösztönös törzsi lüktetés, frankón spirituális utazás és káosz, a Nomad című tételben szerintem tényleg minden benne van. Nagy űr hagytak a zenei palettán, kevés ennyire egyedi zenekar van. Ettől függetlenül a sokkal inkább progresszív Ephel Duath - Karyn 2009 környékén összehozott új formációja olasz tagokkal - még mindig nagyon tetszett, de élőben őket sem sikerült elkapnom. 

Pedig az On Death And Cosmos is nagyon jó album. Aminek a stílusát ketten tovább vitték és a három éve megjelent Gospel of the Witches lemez, az Ephel Duath gitáros Davide témáival még mindig nagyon szépen ágyaz meg Karyn hangjának és szövegeinek. A dolognak pedig elvileg folytatása is lesz, de a tavaly év végére ígért Covenant nagylemez valamiért még nincsen kint. Szóval amíg várom, gondoltam összerakom ezt a cikket. A kivételes és számomra nagyon szimpatikus énekesnő néhány festményével, videójával a kezdetektől napjainkig és két olyan számmal, amiben máshol vendégszerepel. Ez pedig a blog, ahol az egyéb pazar munkái és írásai is megtalálhatók: karyncrisis.blogspot.com 

6196546738_d7b6f50178_b.jpg

fireritualdarkadj2.JPG

a36cedf7ae76771ceb1a08ea849d4ea2.jpg

stregaiphoto.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fmsuicide.blog.hu/api/trackback/id/tr3614732501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!
süti beállítások módosítása