Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!

2019. március 08. 15:00 - csubeszshuriken

Visszatért a chokehold - Az első szám az új lemezről

chokehold-1551976779-640x399.jpgA műfaj szintén meghatározó, második fontos időszaka, azaz a kilencvenes évek legeleje. Hiteles háttér, határozott mondanivaló és egy nagy hatású lemez. A Prison of Hope című chokehold album egészen biztosan ott van a tíz legjobb között, ami a vegan straight edge vonalat illeti. Kiállásuk akár az Earth Crisis vagy a Vegan Reich, nagyon szigorú volt. A kanadai zenekar később csinált még egy albumot, de van még két kislemez és egy split anyag is, ami keményen politikus és épp ezért említésre méltó, de 1996 végén mégis befejezték. Hat év és egy kerek sztori, ami így maradt legendás. Majd jött két reunion turné a közelmúltban, most pedig a kanyarban egy új lemez. 

Több, mint húsz évvel később az Instilled után. Ami egyrészről persze jó hír, hiszen él a zenekar és együtt szeretnének játszani. Másrészről egy ilyen húzás mindig nagy kérdés, hogy hogyan fognak játszani, miért fognak játszani. Mindenféle előítélet nélkül, mert volt hasonló visszatérés, ami tudott nagyot szólni, de olyan is, ami jócskán elvett az adott banda respektjéből. A lényeg azonban már itt van, hiszen a chokehold tegnap óta túl van az első új szám megosztásán. Ami nekem személy szerint nem tetszik, de ez még nem jelent semmit. Meg nem is szedném szét, ahhoz túlságosan szeretem a régieket, de így elsőre középszerű metál hardcore elég steril hangzással, sem több, sem kevesebb. Ettől függetlenül remélem, hogy később meglepnek még, bár a hangzással akkor is lesz bajom. A With This Thread I Hold On hivatalosan április 19 - én jelenik majd meg a Good Fight Music támogatásával. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fmsuicide.blog.hu/api/trackback/id/tr6814677668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!
süti beállítások módosítása