Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!

2019. február 26. 17:00 - csubeszshuriken

Húsz év után új Test Dept. lemez - Videó és londoni lemezbemutató 

test_dept_disturbance.jpgEgy elég markáns és sajátságos szubkultúra talán legmeghatározóbb zenekara. Tizenöt intenzív év és közben tíz nagylemez, komoly emlékművet rakott össze a Test Department 1982 és 1997 között. Érdekes, vagy inkább csak beszédes, hogy éppen akkor hagyták abba, amikor sokan - köztük sok metál zenekar is - olyasmi zenével kísérleteztek és futottak be, amit igazából ők találtak ki. S bár az együttes tagjai kapcsolatban maradtak, más területeken alkottak is közösen, új kiadvány mégsem készült több, egészen mostanáig. Az új lemez előzménye talán pont az Assembly of Disturbance három napos eseménysorozat lehetett két évvel ezelőtt. 

A konferencia és fesztivál keverékeként leírható rendezvényen bemutatásra került egy film, megvitatták a kapitalizmus, mint kannibalizmus ijesztő következményeinek részleteit és természetesen elég sok szerepet kapott a zene, mint az ellenkultúra szerves alapja. Többek mellett, ott például újra fellépett a Test Dept. Az elhangzottak pedig olyan mondanivalókat tartalmaztak, amik inspirálhatták a Disturbance című lemez felvételeit. Ez lesz ugyanis az új lemez címe is, ami most jelenik majd meg március 1 - én, huszonkét év után. A friss alkotás egyik számához pedig már videó is készült, plusz van még egy elérhető tétel, ezeket megtaláljátok itt lejjebb. Míg a nagyszabású lemezbemutató három koncerten zajlik majd az Egyesült Királyságban április végén. A helyszínek Manchester, Portsmouth és London. Szóval menni kell. A zenekar mindenkori perfekcionizmusa és kreativitása arra enged következtetni, hogy a Test Dept. megmaradt magja nem csupán nosztalgiázni tért vissza és ha már visszatért, megfogja ott mutatni, hogy pontosan miért. 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fmsuicide.blog.hu/api/trackback/id/tr714655877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!
süti beállítások módosítása