Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!

2019. január 12. 13:00 - csubeszshuriken

At The Gates és Rob Miller - The Mirror Black

1000x1000.jpgAzt meglehetősen tudom tisztelni az öt göteborgiban, hogy nem lakták le az At The Gates nevet. A kilencvenes években, mikor a butuska kritikusok kurvára temették a metált, az At The Gates épp az áttörés kapujánál állt. Viszont a dallamosabb albumok, fogósabb refrének, pénzes nyári fesztiválok és ráadásnak ezredszer is Blinded By Fear életpálya helyett szépen lejöttek a nagy színpadokról és elölről kezdték több másik bandában. Ezt pedig csak kevesen teszik meg, felteszem mert elég sok alázat kell hozzá. Meg erős elköteleződés az underground mellett, melynek ismételten markáns bizonyítéka ez a két új kislemez. 

Szóval évekig jól elvoltak abban a negyven bandában, ahol az öt tag megfordult, megvárták, míg a Slaughter of the Soul árnyéka végleg elvonul, aztán négy éve visszatértek és mint At The Gates megint, csináltak egy bitang kemény új lemezt. Engem most mégis a folytatás vett meg igazán To Drink from the Night Itself címmel, mert az úgy több, hogy minden rajta van. A közös múlt, aztán Bombs of Hades, Skitsystem, Agrimonia, The Lurking Fear és Disfear. Monumentális, megátalkodott, borult hangulatú, de nemes. Tipikusan svéd, besúlyosodik, irodalmi és kísérteties. Gonosz és szomorú, kicsit talán romantikus még, de vegytisztán epikus is. 

Patent ötlet volt tehát ennek a lemeznek, ehhez a két számához meghívni Rob Miller énekest és vele újra felvenni ezeket a dalokat. Az Amebix és a Tau Cross frontemberének stílusához abszolút passzol a megírt történet, így született a The Mirror Black kislemez. Aztán később készült két másik felvétel is, szintén az említett album dalaival, ott Per Boder és Mikael Nox közreműködnek hangjukkal. Lévén a God Macabre és az Omnizide énekeseiről van szó. Ezekkel együtt pedig lett egy With The Pantheons Blind című kiadvány is. Videó viszont a The Mirror Black számból született. Klasszis gesztus volt ez a meghívás, nyilván tiszteletadás is. Bár itt mindenki legendás. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fmsuicide.blog.hu/api/trackback/id/tr5314557932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!
süti beállítások módosítása