Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!

2019. január 09. 16:30 - csubeszshuriken

Megrendítő ez a húsz perc - Anna Von Hausswolff koncertvideó 

smaller-anna-von-hausswolff2.jpgA hazai közönségnek már kétszer is volt szerencséje látni a színpadon Anna Von Hausswolff kisasszonyt. Először a hajón egy rövidebb szettel, mint vendégművész, még valamikor a Dead Magic lemez előtt. Aztán tavaly augusztusban a Fekete Zaj fesztiválon fent a Mátrában, akkor már a negyedik nagylemez megjelenésének szóló turné keretében. A hajón ott voltam, de sajnos a Mátrában nem. Pedig jó néhány sokat látott ismerős jött haza onnan úgy, hogy újra kellett fogalmaznia magában a zene erejét. Ez pedig leginkább Anna koncertjének volt köszönhető. Aki a napokban ismét publikussá tett egy koncertvideót, ami tökéletesen visszaadja mennyire megrendítő erejű művész is ő. 

Az itt lejjebb látható Ugly and Vengeful című szám egyébként egy stockholmi koncerten hangzott el így, közvetlenül a Dead Magic lemez megjelenését megelőzően, amin amúgy is szerepel ez az elképesztő erejű  dal. Magát A lemezt a Sunn O))) producer Randal Dunn segítségével rögzítették és valóban leginkább drone és noise hatásokat mutat a zongorázó énekesnő és dalszerző zenéje. Ami nekem nem csak olyan, mint a Swans, hanem valóban olyan erejű is. Bár énekstílusa miatt, Nico és Kate Bush is gyakran viszonyításai alap. Viszont azt hiszem ez mindegy is, mert a húsz perces videó felénél már úgy is minden lényegtelen lesz, mert a videón keresztül is simán átjön és simán elsöpör ez a zene. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fmsuicide.blog.hu/api/trackback/id/tr3814551100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!
süti beállítások módosítása