Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!

2018. december 17. 19:30 - csubeszshuriken

Kilencvenkettő és Eger - Fermentatio és Felülnézet

fermentatio.jpgA múltkor már hagytam, hogy két régi lemez kapcsán beüldözzön a küldetéstudat, de most sem állok ellen, mert visszafelé tisztelegni kötelező. Nagyon sok jó magyar lemez van, de abból nekem tíz, amit évek óta szinte hetente meghallgatok. Nem egy egri cucc van köztünk, de most csak arról az egyről akarok írni, ami faszán kilóg a sorból. A Fermentatio zenéje ugyanis szintén be lett áztatva a magyar hardcore sajátos hangzásvilágába, de a Felülnézet inkább metál lemez és méghozzá az a fajta, amire mifelénk azt mondják, hogy állatorvosos!

Az első egri bandák egyike a Boston Klinika két tagjával és ez a demo, ami ha jól tudom az egyetlen felvett anyaguk. Sokat szoktam gondolkodni, hogy csak azért hallom így, mert koszos kalózfelvételeken nőttem fel, de szerintem messze ezen van a legjobb dobhangzás azokból az időkből. Abszolút a kedvencem. Ahogy a nyolc nótában az összes szöveg is. Igazi éles egri agymenések, a lidérces gitártémákhoz a hidegrázás a szavakból is kijár. Talán a Tűzgyújtó és a Tortúra a legsúlyosabbak, de A Bohóc Legtisztább Mosolya is abszurd és gyilkos. Görcsös reflexek, crossover és death metal fúzió, akárhányszor újrahallgatom mindig azt gondolom, hogy egy csoda, mert akkor itthon akinek a hardcore vonalhoz köze volt, ilyen durván senki sem nyomta. A Felülnézet nyitótémája, őrülete, acsarkodása, meg két énekessel azok a kibaszott szövegek, minden számban van olyan sor, amitől a halott csecsemő kajak jön szembe a plafonon. Ezért is ez a kedvenc egri pofonom, hát gondoltam kidobom ide és megosztom, hogy ma is állva tapsolok nekik. Nem véletlenül raktam a hazai anyagok kazettáiból készült oltár pontos közepébe ezt. Gecire állatorvosos! 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fmsuicide.blog.hu/api/trackback/id/tr1014496496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!
süti beállítások módosítása