Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!

2020. április 22. 13:00 - csubeszshuriken

Napalm Death és Eyehategod - Két teljes koncert a februári turnéról

1565309480366.jpgJakab Zoli pajti a minap kiposztolt egy nagyon groteszk kérdést: Mégpedig, hogy melyik lesz az év bulija? Geci egy dolog, de mégis valahogy egyértelmű a válasz! Februárban Bécs, Napalm Death és Eyehategod!  Szóval mocskosul örülök, hogy bekuporodhattam ötödiknek abba a kocsiba, ami négy igen díszes lübecki mókussal indult el tervezetten oda. Egy közös Európa turné keretében a Misery Index, a Bat és a Rotten Sound is benne volt a buliban, de ha utólag belegondolok, bennem ők nem is hagytak komolyabb nyomot. Ellenben az eredendő, pokoli déli nyomor és a harminc éve sokkoló angol grindcore így gyors egymásutánban érzésben eléggé hazabasztak. 

Mike barátunknak kurva isten, hogy nincs is anyja. Fogalma sincs róla, hogy mi az a gyerekszoba. Egyszer csak magához tért a földön egy sikátorban és olyan volt, mintha mindig is lett volna. Az elátkozott dél leghitelesebb krónikása, meg az ő Jimmy Bower barátja, akik kifőzték a bluesból is ezt a förtelmesen mizantróp kotyvalékot, amit ha betolnak te is egyből ott vagy, ahol rohadtul semmi sincs. Szerintem ahhoz is kell bátorság, hogy ne akarj kapaszkodni semmibe és az életút, amit ezek a fazonok választottak bármennyire is ijesztő, valahol mégis tiszteletreméltó. Ez a kontraszt az a rút bűbáj, amitől egy Eyehategod koncert ennyire piszok jó. A kiállás és a hangzás, mint melléklet a totális lebomlás kézikönyvéhez. 

Tényleg annyira súlyos volt, ahogy nyomták, hogy a Napalm Death már csak hab volt a tortán. Mindig megdöbbent az a fanatizmus és intenzitás, amit Barney elővezetni képes, mondjon bárki bármi baromságot, nekem ő akkor is abszolút hiteles. Ezek a gyerekek jó sok évvel ezelőtt beleálltak valamibe és most se csinálnak mást. Lehet kipróbáltak pár a grindcore ortodoxoknak kevésbé tetsző hangzást, de az vitán felül áll, hogy ez ma is egy üzenetközpontú zenekar, akik korántsem a nosztalgiából élnek és amit élőben leművelnek, az engem még két hónappal ezelőtt is durván sokkolt bazdmeg. Szóval bepattintottam ide ezt a két frissen felkerült koncertet, amiket pár nappal később vettek fel egy francia fesztiválon, de ugyanazon a turnén, amit Bécsben mi is megnéztünk. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fmsuicide.blog.hu/api/trackback/id/tr8715631682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!
süti beállítások módosítása