Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!

2020. március 03. 19:00 - csubeszshuriken

On Graves - Grime EP (2020)

a3154094138_10.jpgAz utóbbi időkben nem jött ki jól a tempó, ezért sajnos volt pár hazai megmozdulás, ahova nem jutottam el, de amikor a kisebb, önszerveződő koncerteket is rendszeresen pörgetem, folyton azzal szembesülök, hogy itthon nagyon rendben van minden. Legalábbis azon a szűk, de kellőképpen aktív underground szinten, ahol mindig tűnnek fel új nevek, az ismerkedéshez meg vannak bőven koncertek. Az extrém zenének úgyis az élő a lelke és bár az On Graves formációt még egyszer sem csíptem el, de a tavaly megjelent All Must Go kislemez számai már egyel beljebb tettek, mert otthon hallgatva is annyira nyers, mintha élőben lett volna felvéve. Pár napja viszont kint a GRIME, vagyis az újabb négy számos anyag, ami kicsit már árnyaltabb és kidolgozottabb, de követi az eredeti irányt. 

Tök jó, hogy itthon is játszik ez a fajta black metál, kurvára bírom ezeket a kaotikus köröket, komplex elemeket, amik döbbenetes erővel tudnak felkúszni az arcra. A dobok punkos hangzása és a gitár északi húzása, meg ez a borult hardcore kiállás és lendület, szóval igazából tök mindegy, hogy honnan közelítesz, mert ez is meglesz és az is ott van. Jó kis szutykos végítélet hangulatban, telebaszva efféle dallamokkal. Egyértelműen a The Sadist a Levitation And End viszik nálam a kislemezt. Utóbbi tényleg, mint egy Leviathan féle nagyon behúzós black orkán. Míg a másikban a lomha gitár és ez a morózus strenchcore hatás, ami határozottan megfogott. Egyébként meg én is nagy Portrayal of Guilt rajongó vagyok, de ez az anyag még ezer más dolog és szerintem kurva jól fel van építve. Meg kell néznem a srácokat élőben. 

 

Címkék: lemezek on graves
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fmsuicide.blog.hu/api/trackback/id/tr8915502434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!
süti beállítások módosítása