Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!

2020. február 26. 14:00 - csubeszshuriken

Worm - Gloomlord (Iron Bonehead Productions, 2020)

a0527932810_10.jpgEgy ilyen logó mindig sokatmondó, gondoltam megosztok ma valami igazán vészjóslót, ehhez pedig a Worm szolgáltatott is apropót. A flamingórózsaszín dél-floridai pálmafasorok között egy új faj inváziója ütötte fel a fejét, a csatornákban csordogáló aligátorszaros iszapból. Hagyományos egyszemélyes black metál projektnek indult Fantomslaughter súlyos elszállása, amiből két hiteltérdemlő anyag is született, melyeknek Nights in Hell illetve Evocation of the Black Marsh lett a címe és utóbbinál a történet zeneileg is terebélyesedni kezdett.

Szóval a Gloomlord lemez már egy sokkal inkább death / doom anyag, amit a lejjebb megtalálható öt hosszú és nehéz tétel is alátámaszt. Egyszerre éreztem ebben a háromnegyed órában a Dissection, az Autopsy, a Celtic Frost és Coffins hatását. Ez pedig sosem volt rossz ómen, egy metál lemez esetében. Elátkozott, himnikus mélyrepülés következik a halottmaradék lápvidék belsejéből. 

Komor, fekete kolostor doom vonszolja magát az első két számban és Apparitons of Doom című harmadik sem gyorsabb, de abból a szempontból komplexebb, hogy a gitár végett is díszesebb és a hörgések közben inkább a varjú black, ami dominál. A legjobb viszont Abysmal Dimensions, mert ott tizenegy perc alatt minden lemegy, amivel a fazon kísérletezik ezen a lemezen. A hangzás kilencvenhármas Morbid Angel, de ahogy hat, már inkább Spectral Voice, mert a családi képeid elsárgulnak tőle a falon. Nem kell ezt a zenét máshogy játszani, az ősi recept ugyanis sokkal jobban működik.  

Címkék: worm lemezek
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fmsuicide.blog.hu/api/trackback/id/tr8615490498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!
süti beállítások módosítása