Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!

2020. február 23. 18:00 - csubeszshuriken

RidingEasy Records - A tizedik Brown Acid válogatás 

brownacid_feature_web-698x392.jpgNyilván tudom, hogy blogot csinálni valahol mindig öncélú dolog, meg az is lehet végletes, vagy akár tök felesleges, ahogy én fosom itt a szót. Arra viszont kínosan adok, hogy a tartalom ne hasonlítson azokhoz a hazai oldalakhoz, akik csak használják az olvasót és használják a sztárbandák nevét, hogy azok segítségével megpörgessék a saját számaikat. Szerintem ugyanis felelőssége minden fórumnak olyan tartalmat létrehozni, ami az adott szubkultúra értékeit képviseli, továbbadja és ennek kapcsán a múltat a jelennel is folyamatosan összeköti. A kaliforniai RidingEasy kiadónak pedig pont ezért jár a nagy pacsi, mert amellett, hogy olyan stoner / doom megjelenéseket támogat, mint a Monolord, R.I.P., Satan's Satyrs, Holy Serpent és Blackwater Holylight zenekarok lemezei, azért azt is igyekeznek megmutatni, hogy hol vannak a stílus gyökerei. 

Öt éve csinálják a Brown Acid válogatást, ahol lemezről-lemezre újabb összeállításokban érkeznek a hatvanas és hetvenes évek azon előadói, akik a Pentagram, a Pagan Altar és a Black Sabbath előtt vagy mellett szintén jártak azon az ösvényen, amin később olyan Kyuss, Reverend Bizarre és Spirit Caravan lemezek jelentek meg, amik a sírig elkísérik a doomster lelkeket. Szóval épp most jön ki a tizedik ilyen lemez, melyen psych-blues és proto-doom, ős fuzz és persze mindenféle pszichedelikus szerzemények mutatják meg, hogy ki és kinek köszönhet ebben a sajátos műfajban. Az eddigi válogatásokon körülbelül minden második bandának érdemes utánamenni, mert egy tényleg teljesebb képet fogsz kapni, hogy a nagy bandák hangzása igazából, hogy is jön, hogy is csiszolódott olyanná, amitől sokan ma is padlót fogunk. Rohadt jól nézhet ki ez a sorozat egymás mellett bakeliten. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fmsuicide.blog.hu/api/trackback/id/tr6015488310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!
süti beállítások módosítása