Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!

2020. február 17. 17:00 - csubeszshuriken

HAVÁRIA - MMXX EP (2020)

a2241443878_10.jpgAz első koncertekkel párhuzamosan 2018 augusztásban jött ki az a hatszámos anyag, ami demonstrálta, hogy mi van. Mégpedig, hogy a néhány maréknyi és valóban földalatti, hazai punkszíntérnek lett újabb színfoltja, bár a Havária inkább csak a fény teljes hiánya. Az a fajta mosdatlan Hellhammer crust, amit meghallgatsz és a szíved helyén egyből masírozni kezd egy kibaszott atomhadsereg. Csak Ördög Gabinak lehetne hozzá durvább feje, mert mikor a Vaknap középtempójába beleszakadsz rögtön rájössz, hogy ehhez túl jóságos ez az arc. Mondjuk a Young and in the Way soraiban se mindenki pszichopata, ami a két zenekart tekintve szintén erős párhuzam, a hangzásban kiütköző testvériség mellett. A Havária egyébként egy kétszemélyes együttes, ahol Gepárd viszi a gitárt és az éneket, Ördi pedig a dobokat. Tavaly pedig minden újra fel lett véve és az első hat számot másik hárommal kiegészítve jelent meg a Rontás című album. Aztán most egy újabb kislemez. 

A fiúk kaptak egy csomó pozitív visszajelzést, kurva jók voltak az elmúlt fél évben a koncertek és ebből a lendületből szerintem gyorsan nekiestek megint a mocsoknak, abból meg lett ez a három szám. Ismét ugyanott felvéve, de leheletnyivel mintha még nyersebben szólna, kopogósabb dobokkal, nagyon koszos gitárral. Biztos vagyok benne, hogy a hangzás ezer százalékig olyan lett, amit terveztek, mert tényleg baszottul el van kapva. A Rotáció és a Rossz Vér is, mint a Nagyhalak, két elég gyors téma, közéjük pedig keményen beékelve A Vezér. Kezdetben még több felfelé mutató, megreszelt black metál él, de aztán meghorzsol az ősszenny középtempó, vagyis a gyors rész pont azért volt jó, mert adja a kontrasztot a felmálházott, menetelő Celtic Frost dögökhöz. Az utolsó egy perc is elképesztő. Gepárd a szövegek terén is hozza a punk metál metszéspontot. Férges, sötét és reménytelenül kritikus. Kurva direkt és baszott gyalázatos szóhasználat. A Rossz Vér is, mint az Invázió és a Nemezis, kajak geci hidegrázás. Pó bácsi és Varga Nóra jegyzik a képanyagot, Kathe Kollwitz képe a szomorú borító. Split kiadványként érkezik a fizikai formátum, a Hajnalpír nevű szintén új banda anyagával közösen. 

Címkék: lemezek havária
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fmsuicide.blog.hu/api/trackback/id/tr4715478548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!
süti beállítások módosítása