Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!

2020. február 04. 11:00 - csubeszshuriken

Socialized Death Sentence - Dystopia koncertvideó

a0353634285_10_copy.jpgBelefutottam ebbe az összefércelt koncertvideóba, ami egy meglehetősen hosszú és amatőr anyag, de mégis elég fontos, hogy szó nélkül ne lehessen mellette elmenni, mert a zenekar fennállásának minden időszakából vannak itt felvételek. Mikor a metálban a világvégéről beszélnek, a szemek előtt sokszor a Darkthrone, a Bolt Thrower vagy a Neurosis jelenik meg, de amennyiben a vég sokkal alantasabb és szennyesebb, minthogy kicsit is patetikus legyen, akkor csak egy olyan crust banda jöhet szóba, mint a Dystopia. Az önmagát bántó emberiség tisztán negatív kivonata, ehhez illő lassú és szakadék számokkal, gyilkos, kurvára lepusztult hangzással. Azon tendenciákat összehozva, ami a punkban és a metálban is non plusz ultra, az egyre szarabb élet vegytiszta hozadéka. 

Szerintem már a Human=Garbage album borítója alapján is lejön, hogy nem egy átlagos cucc és az a lemez tényleg kurvára nem az. Sosem volt még azelőtt ennyire lassú a crust és ilyen mérgező a metál, ezért a Dystopia mindkét oldalon betalált. Napalm Death, Dropdead és Disrupt. Itt is ugyanazt a fuldokló dühöt és reménytelenséget érzed, csak szerintem így még intenzívebb, mint a darálóban. Szeretem, hogy lassabb, mert a szanaszét torzított káosz nem nyeli el, hallom mit játsszanak a hangszerek és az olyan számok, mint a Stress Builds Character és Socialized Death Sentence sokkal lidércesebbek, mint bármi más ezen a vonalon azelőtt. Mindent lezabál a nihil az utolsó csontig, az elbukott emberiség már csak szenvedést szarik.

Az okos dobos is ehhez igazodik, Dino Sommese kurva jól alápakol a mélyre hangolt húroknak - meg a saját kibaszott hangjának - amik súlyos, de himnikus dallamokkal tekeregnek a nyakam körül. Mióta ismerem őket azon gondolkodom, hogy ami ennyire szétbaszott és szennyes, hogy lehet mégis tökéletes. Kurva érdekes a lélektana. 1991 és 2008 között létezett a zenekar és Dino mellett Matt Parrillo, illetve Todd Kiessling nyomták benne. A trió neveihez pedig olyan bandák köthetők még, mint Noothgrush, Phobia, Asunder, Mindrot, Medication Time, Skaven és Ghoul. Maga a Dystopia pedig a Carcinogen romjain alakult Kaliforniában. A következő vágás tehát történelmi darab. A Tankcrimes Records a közelmúltban minden újra kiadott. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fmsuicide.blog.hu/api/trackback/id/tr515454414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!
süti beállítások módosítása