Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!

2019. december 19. 18:00 - csubeszshuriken

Zonal - Wrecked (Relapse Records, 2019)

zonal_press_pic_6_jose_ramon_caamano.jpgMég két hete sincs, hogy ITT írtam az új Scorn albumról, ami nem más, mint Mick Harris legfrissebb agyszüleménye. Ott jutott eszembe, hogy Justin K. Broadrick is benne van egy projektben, aminek szintén pár hete jelent meg új lemeze, szóval arra is rámentem. Mick és Justin a kezdetekben Napalm Death tagok is voltak, de később mindkettőjüknél felerősödött az elektronikus vonal és az elgépiesedés lélektanának fúziója. Justin pedig a Godflesh mellett többek között összehozta a Techno Animal, The Blood of Heroes és Ice neveken futó felállásokat, melyek közé a millennium évében egy Zonal lemez is ékelődött. Amin szintén Kevin Martin (The Bug) producerrel kenték közösen, ahogy előtte a Techno Animal és az Ice anyagokon is. 

Szóval ott van közös múlt és rengeteg súly, ami összeköti ezt a két nevet, akik most ismét életre hívták ezt a húsz évvel ezelőtt összerakott projektet. Bár szerintem bármit csinálnak zsenik és bevallom nekem kicsit össze is folyik, mert a stílushatárok egyetlen közös lemezükön sem tiszták. Hasonlóan monoton, ipari minták vesznek másik irányt, ahogy a techno és a dub aránya, vagy a hangszerelés változik, esetleg egy harmadik véráramon keresztül beáramlik valami drum'n'bass. A második Zonal albumon sincs más, csak basszusmélységgel ötvözött sötétség, meg dinamikusan lefelé húzó ütemspirál. Igazán beteg trip-hop ragadozó, ami a korábbinál is súlyosabb hangzást kapott. Azt nagyon hallani, hogy az előző albumhoz képest most van húsz évnyi fejlődés a technika terén is.

A hasonlóan gondolkodó elmék egymásra találnak és ez nem csak Kevin és Justin miatt igaz, mert a tizenkét számból hatban MC is szerepel, aki nem más, mint Moor Mother. A fiatal amerikai művésznő friss lemezéről ITT szintén írtam már pár sort és az, amit ott hoz, ide is nagyon passzol. A szavakkal az agyamba markol és az egészre plusz tömeget pakol, ahogy szítja a szöveget. A Wrecked, ha úgy tetszik, ettől absztrakt rap és dubstep vonalon is megmozdul. Csak mindenki más ne állna egy helyben. Mert minden egyes nappal egyre hidegebb, ez a baszottul forró, kapitalista advent. 

 

Címkék: lemezek zonal
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fmsuicide.blog.hu/api/trackback/id/tr4015359330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!
süti beállítások módosítása