Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!

2019. november 25. 18:00 - csubeszshuriken

Redbait - Cages Ep (2019)

a1017442379_10.jpgA lemezboltos koncertekben az a legjobb, hogy még sosem voltam, így lehet róla álmodozni, a videókat nézegetni és szarrá idealizálni, hogy mennyire közvetlen dolog. Egy ilyen Redbait videó volt, ami először megfogott, ahol az egyik énekescsaj bemondja, hogy tizennégy éve nem ivott alkoholt és máris megvolt az első határozott azonosulni pont. Aztán követni kezdtem a zenekar és kiderült, hogy száz százalékban szimpatikusak a posztjaik, miközben a zenéjük is tök ütős. A másik kislemez pedig az elsőhöz képest is erős. A recept ugyanis halhatatlan.

A kilencvenes évek kreálta hardcore / metal politikában még ma is rengeteg potenciál van - powerviolence beinjekciózva - és a Redbait is erre csatlakozott rà. Nagyban megy a gitározás, középtempós rápakolás, hogy sejtszinten is felsikítson a mondanivaló. Két énekessel nyomni régen nagyobb divat volt, de hogy a fronton két csaj legyen, ilyen felállásra a múltból egyre sem emlékszem. Itt viszont nagyon jól adja ki, ahogy egyszerre gyilkol mikrofont a két vörös crusty. Ez a második anyag pedig hangzásban is jobban nyúz, mint a bemutatkozócucc, de minthogy elég metálos jobb, hogy arányosabb és vastagabb. Ettől még nem lett kevésbé sötét anyag, megvan ez a sakálkutya crust hangulata. A fent említett koncertet meg beraktam alulra. Amúgy egyetértek minden szavukkal.

Címkék: lemezek redbait
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fmsuicide.blog.hu/api/trackback/id/tr6215323918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!
süti beállítások módosítása