Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!

2019. november 04. 17:00 - csubeszshuriken

Virus - Pathogens (Grow Your Own Records, 2019)

a1898647325_10.jpgCsak nyolc év telt az utolsó album óta, de alapvetően olyan régi a banda és annyira sokszor feloszlottak, hogy innentől minden új cuccos visszatérésnek számít. A bemutatkozás éve ugyanis 1984, mert akkor jött ki az Infected című első lemez, az angol anarcho punk második hullámával. Helyileg sem túl messze attól, ahol a Zounds és a Subhumans is megalakult, de szellemiségben és zeneileg is elég közel a nyolcvanas évek hangadóihoz. Aztán nagyon gyorsan kiadtak még egy második albumot, majd két év után feloszlottak. Több visszatéréssel is próbálkoztak, de az utóbbi idők felállása már Des Hopkins énekes nélkül vette fel az említett Virulence című utolsó albumot, amit most a Pathogens követ. 

Az új Subhumans lemez miatt is leírtam ezt, de tudnak valami olyasmit ezek az öregek, amit az újabb generációk már nem igazán. Annyira tipikus a hangzás és az egész hangulata, hogy ezeken a faszikon kívül más, ha akarná sem tudná így nyomni a punkot. Minden abszolút minimális, gyakorlatilag negyven éve nem változtattak semmin, de ma is ugyanúgy működik. Amikor a Nasty, a Splintered és a Human Cell című számokat nyomatom, én csak az elköteleződést hallom, mert ezeknek is a szívükben vannak a bakancsok. A ska elemekkel kicsit öregesen, de abszolút stílusosan hozzák a kötelezőt, mégis kurva jó érzés hallgatni. Szóval megy az új Spermbirds és az új Subhumans mellé a lejátszási listába, mert Virus negyedik albuma is nagyon korrekt nosztalgia. Amúgy pionír brit vegán banda, szóval az, hogy anarchia, náluk sárgarépából van kirakva. A felállásnak egyébként már csak Jaz Wiseman az eredeti tagja, de tök mindegy, ha úgy is mindig 1984 van.

 

 

Címkék: virus lemezek
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fmsuicide.blog.hu/api/trackback/id/tr3115288486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!
süti beállítások módosítása