Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!

2019. október 20. 13:00 - csubeszshuriken

Mindennek a végén csak a semmi van - Her Highness / Negative Slug split

a1487270206_10.jpg"A kétségebesés öreg rókái vagyunk, önmagunkkal kibékült hullák, akik mindannyian túlélik saját magukat, és csak azért halnak meg végül, hogy eleget tegyenek egy haszontalan formaságnak. Mintha az életünk csak arra volna jó, hogy minél inkább hátráltassa a percet, amikor végre megszabadulhatunk tőle." - Felkonferálni egy beteg sludge cuccot szerintem A Bomlás Kézikönyve című írás néhány sorával a legfrappánsabb, mert Emil M. Cioran már akkor lerakta a műfaj alapjait, mikor az még nem is létezett. Csak olvass el belőle egy részt és aztán olvass el néhány Grief, Cavity és Buzzoven dalszöveget, innen egyből le tudod venni a lényeget, hogy először is a semmi van, és csak utána jön a Black Flag meg a Black Sabbath

Csak azért mertem fentebb megemlíteni ezt a pár kultikus bandanevet, mert tudom, hogy a Her Highness és a Negative Slug esetében is abszolút hivatkozási alap a legaljasabb sludge minta. Nyilván ezt a közös kiadványt is a hasonló hozzáállás hozta össze, mert ami a Her Highness Pesten egy szűk rétegnek, az a Negative Slug Zágrábban, az ottani arcoknak. Két szám a hazai duótól és kettő a horvátoktól, ez a Terminal Transgression című split formailag. A tartalmát tekintve viszont tradicionális szakadék, ahogy négyszer is ránk szakad ez a súlyos szar. Ha pedig a bevezetőben már társítottam ezt a zenét az említett íróval, akkor a végét is megtoldanám tőle még két sorral, mert abszolút passzol ehhez az anyaghoz."Csak önmagam fölött vagy alatt, dühöngve vagy leverten vagyok önmagam, szokásos szintemen nem tudatosul bennem, hogy létezem." A fizikai formátum miatt pedig írjatok a zenekarra. Van ott sok szép Her Highness / Negative Slug kazetta. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fmsuicide.blog.hu/api/trackback/id/tr9615239574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!