Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!

2019. október 15. 18:00 - csubeszshuriken

The Dark - Scream Until We Die (Grand Theft Audio, 2006)

the_dark_studio_discog_front_1.jpgMinthogy folyamatosan jelennek meg penge új cuccok, mostanában fel sem merült, hogy megosszak valami régit is, pedig az is fontos. Én korai lemezekkel szinte mindig visszacsúszok az alapokhoz, a nyolcvanas évek hardcore / punk bandái ugyanis verhetetlenek. Ezért kötöttem ki ma is a Blogged and Quartered nevű oldalon, ami ebből a szempontból abszolút forráspont, mert a fazon felrakott mindent, de tényleg mindenkit, aki a punkban számít. Szóval mikor kiírta, hogy bedőlt a szervere és minden link elveszett, az nagyon komoly veszteség volt. Megbántam, hogy nem szedtem le egyből mindent, mert tele volt szabadon leszedhető és máshol már fel nem lelhető ritkaságokkal az oldal. A The Dark nevű bandát viszont még korábban elcsíptem és közben levágtam, hogy egy youtube csatornán az összes számuk fent van. 

Nem nagy sztori, de zseni a banda, nekem nagyon adja, amit egykor toltak. Spike In Vain tagok és David Araca dobos, aki később még az Integrity tagja is volt, mielőtt nagyon fiatalon meghalt. 1981 és 1984 között három évig létezett a zenekar, ekkor kerültek rögzítésre azok a demo, kislemez és élő felvételek, amik aztán együtt jelentek meg ezen a Scream Until We Die című gyűjteményes albumon. Stílusát tekintve pedig klasszikus korai hardcore / punk, de goth és metál hatásokkal egyszerre, amik végett elég egyedi a hangzásuk. A Spike In Vain is fura volt, de ez nagyon sötét bunkerpunk. Téboly, mikor őrült gyors. Nyomasztó, mikor neurotikus. Ezért lassabb számok még inkább adták. Ohio és Cleveland tengelyen, ha szereted az olyasmiket, mint a Code of Honor, Necros, The Guns, Funeral, T.S.O.L. és hasonlók...

 

Címkék: lemezek the dark
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fmsuicide.blog.hu/api/trackback/id/tr5715224894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!
süti beállítások módosítása