Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!

2019. április 11. 19:00 - csubeszshuriken

Amikor egy fesztivál a tanítód - Roadburn 2019 szimpátiaposzt 

48355916_10156371318515141_2401129723418640384_n.jpgHuszonegyedik alkalommal kezdődött ma el a Roadburn Fesztivál Hollandiában és tartok tőle, hogy sokan nem vagyunk ott, akiknek ott kellene lennünk, szóval nem könnyű az élet. Ahogy ez a négy nap sem lesz az, mert ez a fesztivál nyilvánvalóan nem az a hely, ahol könnyen el tudod sütni, hogy mekkora buli van. A meghívott előadók és az általuk megjelenített zenei tartalmak, ezek tükrében pedig maga a rendezvény is inkább komoly jellegű. Ahol az örökké változó kurátori szerepben idén Tomas Lindberg segítségével hívták meg a fellépőket. A fesztivál hagyományaihoz híven több tucat zenekar mellett ellenben a Sleep, a Thou és a Crowhurts is dupla koncertet ad ebben az évben. Az esemény azonban nem csak ebből az okból nagy tanító, hanem mert minden évben vonultat fel színpadain olyanokat, akiket még nem ismerünk - én nem ismertem - és gondoltam most ilyenekből állítok random ízelítőt, egy amolyan lélekben ott vagyok szimpátiaposzt keretében. 

Hogy mennyire egyedi és eklektikus esték ezek, azt idén is olyan demonstrációk bizonyítják, mint Aaron Turner (Sumac) és Will Brooks (dälek) Doolhuf néven való közös fellépése, de azt is rohadtul megnézném - ahogy Gazsika haverunk a Crippled Black Phoenix banda soraiban dobol - hogy Emma Ruth Rundle és a Thou, vagy a Black Bombaim és Peter Brötzmann mit hoznak össze együtt egy színpadon. Akikre viszont az idei programban felfigyeltem és egyáltalán nem ismertem, nos Roadburn tényleg tanít mindig valami újat. 

A Seven That Spells egy négytagú horvát space rock csapat, akik eddig teljesen elkerülték a figyelmemet. Pénteken délután fognak játszani a fesztiválon és a The Death and Ressurection of Krautrock című lemeztrilógiából fognak kipörgetni három külön szettet. 

Idén a Holy Roar Records kap a fesztiváltól nagyobb támogatást, ami azt jelenti, hogy ez a kiadó akkreditált egy jó pár bandát, akik náluk jelentettek meg új cuccot a közelmúltban. Mint a Conjurer, A.A. Williams és a Secret Cutter. Utóbbi egy kegyetlen sludge / grind trió, Quantum Eraser című lemezük maximálisan figyelemreméltó. Ők is holnap tolják majd. 

Az olasz MESSA mondjuk már nem teljesen ismeretlen, de a őket is csak pár hónappal ezelőtt, a Feast For Water lemez megjelenésének idején hallottam először. Viszont azzal teljesen lenyűgöztek, nagyon szívesen megnézném őket élőben. Csodálkoztam volna, ha Roadburn nem hívja meg őket, tipikusan oda való avantgárd metál banda, az magas színvonalon alkotó igazi művész fajta. 

Egy Thou, egy Midnight, a DEAFKIDS és a Crowhurts után ma este egy igazi csemege lesz odakint. Avagy a hatalmas ötvenes és hatvanas évek, kis fekete doo-wop, kis rock and roll mocsok és a Bitchcraft magazinok címlapfotóinak hangulata. Tényleg néhol a The Cramps hullámhosszán, halványan Amy Winehouse énekstílusában. Twin Temple imádat van!

Ha bírod a borult dolgokat, ezek a négy napok biztos hazahívnak ezekkel az ambient nevekkel is, mint például Treha Sektori. A korán bejelentett előadók között volt, akkor néztem meg ezt a régebbi videót, ez is elég súlyos projekt, de ahogy írtam a teljes programban végig csak ilyen érdekes nevek, csak érdekes embereknek. Ez is milyen koncert lehet?!

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fmsuicide.blog.hu/api/trackback/id/tr3514758799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!
süti beállítások módosítása