Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!

2019. március 15. 17:00 - csubeszshuriken

Fukszos drum & bass - Forbidden Society 

a1736892735_10.jpgEd Rush & Optical, Klute, Teebee, Concord Dawn és Breakage. Mostanában nem bővül olyan gyorsan a drum & bass kedvencek névsora, mint húsz évvel ezelőtt, de ez teljesen rendben van. Egy műfaj ritkán él meg két vagy három ugyanolyan erejű áradást, mint amikor megszületik és mondjuk elkezd terjedni, mint a bozóttűz. Ettől függetlenül azért bele lehet futni ma is finom dolgokba, most például itt van egy kiváló cseh producer legújabb cucca. Forbidden Society néven alkot és ő sem ma kezdte, de azért inkább a második generációhoz tartozik, még ha ez a harmadik nagylemez, már a nagyon sokadik kiadványa is. 

Ez a bizonyos harmadik nagylemez pedig Fog Walk címen jött ki és tizenkét felvételt tartalmaz. Az érdekessége pedig többek között az, hogy nagyjából két részre osztható zeneileg. Az első fele valahogy könnyedebb. Léteznek Noisia remixek Forbidden Society számokra és kicsit az első két tétel is olyan, mintha valami ilyesmi lenne. Aztán jón a Don't Stop Killa P szövegeivel és ez a szám is kicsit még új sulis, ami a Ninja Tune dubstep kiadványainak vonalát viszi, de ezután vált az album és belemegy a sűrűjébe. Csatornákban osonó, jó sötét fürkészés. Hasadás és tempó, recsegés és kiállás. Minimalista hozzáállás, ahol a súlyos hangok helyét kellett megtalálni, azokkal semmit nem túlkiabálni. Jó kis ezredforduló, tök ilyen volt a régi suli, csak a hangzás, amit teljesen újszerű. Én komáltam egészen végig, a legutolsó hip-hop téma, meg szépen lelazított.  

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fmsuicide.blog.hu/api/trackback/id/tr514690388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!
süti beállítások módosítása