Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!

2018. december 10. 20:30 - csubeszshuriken

Hajas Tibor videója - Öndivatbemutató 

554.jpgA közösségi médián lógni vegytiszta önszopatás, de néha van egy-egy momentum, ami értelmet ad a feleslegesnek. Például a facebook kék ég alatt futottam bele az Öndivatbemutató című videóba, amit rohadtul nem ismertem. Bevallom Hajas Tibor neve kotta, nem tudtam, hogy volt ez a fazon. Pedig azért elért pár emberhez a hetvenes és a nyolcvanas években, amikor diktatúra radarjai alatt meghúzódó párhuzamos kultúra szerves része volt, de ezt majd nyilván te is elolvasod. Költő volt a faszi, meg feszítette keresztre magát, meg vannak fasza fotósorozatok, de nyilván ezekre majd te is rákeresel. Mert a lényeg a videó amit csinált. Ez a súlyos videó!

Öndivatbemutató. Már eleve ez tetszett, aztán jött a Moszkva tér és a hetvenes évek közepe. Meg ezek az emberkék a szüleim és a nagyszüleim ruháiban eleve. Aztán az instrukciók ezeken az archetípusos hangokon, de nem akarnám lelőni a poént, de tényleg a legsajátosabb korlenyomat, amit valaha láttam. Van ez a semmi ötlet, ez a néhány mondat és mégis annyira érzelem gazdag az egész, napokra benne maradt a fejemben. Meg eszembe jutott egy csomó hasonló, mint itt is, hogy: Legyen átütő! Legyen emlékezetes! Ön alapélmény! Ön nem elég tanulságos! De...

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fmsuicide.blog.hu/api/trackback/id/tr9514469874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!
süti beállítások módosítása