Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!

2018. december 04. 17:30 - csubeszshuriken

The Notorious Goriest - Kint az új Necro album

necro.jpgNekem tetszik az egész Necro, Ill Bill sztorit Howie bàcsival meg minden. Ahogy meséltek egy interjúban az életükről - igazi elcseszett család elbaszott gyerekei - és az első közös bandájukról, ami egy death metal zenekar volt. Meg a felismerésről, hogy a kilencvenes évek elején úgy érezték, ehhez a műfajhoz már semmi újat nem tudnak hozzátenni.  Ellenben rap zenét csinálni a dicső és belezős  fémikonok szövegvilágával és szellemiségével sokkal érdekesebb lehet. Szóval megszületett az a világ, ahol a szörnyek, gengszterek és a klasszikus amerikai slágerek mind ugyanannak a családnak a konyhájában végzik, mert valaki darabol, valakit meg darabolnak. Például egy dalt, egy jó hangmintáért, amitől kajak kiráz a hideg. 

Necro  jól felnőtt a feladathoz és hosszú évek óta az egyik legjobb zenei producernek tartom a rap szakmában. Saját kiadója, tesója és barátai közreműködésével olyan lemezeket jelentetett meg, mint a Circle of Tyrants projekt és tucatnyi fasza szólócucc. Hogy a respektje a szakmában megvan, ahhoz pedig az is vastagon hozzáad, hogy utolsó lemezén a legnagyobb élő MC, azaz Kool G Rap volt másik a főszereplő. Most meg itt az újabb album. The Notorious Goriest és 2018. Amivel Necro oda tért vissza, ahonnan elindult. Az album tele van olyan hangulatú alapokkal, mint az első Non Phixion anyagon is. Nosztalgikus esszencia hip-hop, de minthogy Ron egy brooklyni zsidó gyerek, teljesen más zenei gyökerekkel, mint az afro-amerikai producerek, nagyon máshogy is szólal meg az egész. Senkivel sem kevernéd össze.  Imádom a hatvanas évek rock és tánczenéjét, meg hogy erre megy  a belezés, miközben Johnny Cash hangja is ott van a háttérben. Necro nem spórolt a jóval, tizennyolc patent kis nóta szerepel a Goriest albumon. 

A kettősség meg nagyon fura ennél a faszinál.. A slágerzene tisztelete, az általa pakolt zenék érzékenysége és a kurva sok verbális agresszió elég kontrasztos. Ami nem zavar, mert nagy death metal rajongó vagyok, meg értem is, hogy ki kell jöjjön, csak valahogy tényleg fura. Viszont a Manson kultusz nagyon gáz, plusz egy darabig követtem az arcot, de a feltöltögetett utcai videók nem jöttek tök nem jöttek át. Mint az ostoba régi cimboráim a Béke városrészből, akik most is ott állnak a bolt előtt és kiröhögnek mindenkit, aki arra jár.. Onnan se véletlenül jöttem el, Necro sem a személyes szimpátia miatt nagy kedvenc, egyszerűen csak tud valamit, amit más totál nem. Nem ment el más irányba, mindenkivel szakított, aki kompromisszumokat kötött és csak a saját alapjaira osztja, nem ment nagyobb kiadóhoz. Az új lemezt is ő fogja postázni személyesen mindenkinek és ezt így kell csinálni Nincs is fent a cucc ingyen, csak pár videót pecáztam össze, de szerintem a lényeg átjön belőlük faszán.       

Címkék: keverés necro
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fmsuicide.blog.hu/api/trackback/id/tr4514418812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!
süti beállítások módosítása