Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!

2018. december 03. 15:00 - csubeszshuriken

Megint egy dán bestia - Harap az első TELOS lemez

42150655_2166741436979078_3526042569467232256_n.jpgBár zeneileg azok másban utaznak, de tavaly is volt dán favoritom. A Halshug szintén egy koppenhágai bestia, de ők kidolgozatlan, ösztönállat zenét nyomnak. Igaz a TELOS is ösztönöket korbácsol, ellenben komoly struktúrával bír, kegyetlenül ki van tervelve a gyilok. Vagyis egészen pontosan ki volt, mert a zenekar saját nevével megcímzett anyag két éve egyszer már megjelent, mint bemutatkozó lemez. Valamivel azonban nem lehettek megelégedve, így most bemutatkoznak még egyszer. Ezúttal a WOOAAARGH Records gondozásában. 

Ez a huszonnyolc perc pedig szerintem is megért még egy nekifutást, többszöri meghallgatás után sem veszített az erejéből, pattog tőle az ütőér rendesen. Hatások tekintetében sincs titok. A Converge disszonanciája köszön vissza a számokban és erőszakos, mint a Hexis. Egy skandináv bandánál amúgy sem kell meglepődni a black metal zenék behatásán, meg azért valljuk be, ez azért egy trend is manapság. A nagy zenei tudást igénylő, sok váltással operáló témáknak azonban tényleg jól áll ez az epikus megközelítés, meg a sajátos hangzás, pengetési stílus. Itt tényleg minden egyben van. Azzal pedig, ahogy a srácok a számok mögé pakoltak egy science fiction koncepciót, az egész kicsit olyan is lett, mint a Young And In The Way, csak egy másik bolygóról. Szóval ahogy mondtam, iszonyatosan meg lett tervezve és fel lett építve ez a világ. Kedvencemmel a Deity pt. 2:Sentience Ends című számmal együtt, ami egyben a lemez csúcspontja is. Olyan énekkel, ami megvesz pár Tragedy rajongót is és dobokkal, amit nem tudom hol vettek fel, de isten volt, aki ilyenre hozta ki. Hatalmasat harap és kiszámíthatatlan, mint úgy egyben az egész lemez. Azokkal a beazonosíthatatlan sikálás együtt is...

Címkék: lemezek telos
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fmsuicide.blog.hu/api/trackback/id/tr9414414842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!
süti beállítások módosítása