Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!

2018. november 07. 17:00 - csubeszshuriken

Dark Wave a táncparketten - A Boy Harsher egy videóban...

boy_harsher.jpgA tény, hogy augusztusban nem jutottam el a Fekete Zaj fesztiválra, egy több szinten is veszteséges hétvégét takar. Anna Von Hausswolff idén megjelent albumának akkor már voltak ígéretes és publikus előhírnökei, amikre koncertjével sem cáfolt rá a Mátrában. Többek szerint megrendítő volt. Ahogy a Crippled Black Phoenix újabb hazai szereplése sem okozhatott csalódást. Mellettük azonban a Boy Harsher is ott volt a fellépők között és piszkosul megnéztem volna őket is. Nagyjából két éve futottam bele a zenekar egyik számába a legnagyobb videómegosztón és vagy két napig azt a kislemezt hallgattam egyfolytában. 

Az említett Lesser Man Ep óta egyébként megjelent az első nagylemezük is tavaly, ezt fogja követni jövőre a Careful című második ilyen kiadvány. A Savannah városban alkotó duó épp ezért abszolút tárgya annak a megfigyelésemnek, hogy dark wave / new wave vonalon lassan több előadót ismerhetünk meg most, mint anno a nyolcvanas években. Bár a Boy Harsher a klasszikus szintetizátorzenét szívesen keveri minimal techno és future pop elemekkel is. Új albumuk előzeteseként pedig már videó is készült az egyik számhoz, ezt is szépen összerakták szerintem. A kísérteties, éteri és suttogó hangzásvilág úgy fest, bármeddig fejleszthető.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fmsuicide.blog.hu/api/trackback/id/tr8614358349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!
süti beállítások módosítása