Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!

2018. november 02. 18:00 - csubeszshuriken

A Bolt Thrower a kút amibe beleestünk - Ez lett a vesztünk..

fb-353817-heads-for-the-dead-serpents-curse.jpgAmikor azt mondom, hogy azok a legendás death metal bandák a ködös albionból, akkor a Bolt Thrower zenekar ott sosincs megemlítve. Nincs halmazban, nem keverem össze más bandákkal, mert ők szerintem valahol teljesen máshol vannak a zenei életben, mint a színtér egy csomó másik zenekara. A Bolt Thrower a kút, amibe sokan beleestünk és ez lett a vesztünk.  A sűrű utat egy háborúk poklával pedig sok más brigád is igyekszik követni, de olyat alkotni véleményem szerint senki nem tud, ami azóta létezik, amióta Jo Bench, Barry Thomson és Alan West találkoztak Karl Willetts énekessel. Mégis vannak időről időre olyan death / crust lemezek, amik nagyon szépen nyúlnak hozzá az örökséghez. Minthogy aktuálisan három ilyen megjelenés is van az elmúlt hetekben, összekaptam gyorsan egy cikkben ezek ajánlóit. 

Amik közül az első nem is csak a Bolt Thrower erős hatásától ihletett, hanem Dave Ingram legújabb bandája, aki meg is fordult a az emlegetett metál Istenek soraiban, azok hetedik nagylemezén. A Down Among The Dead Men soraiban Dave mellett pedig Rogga Johansson és még két svéd arc van, köztük szintén a Paganizer egy másik tagjával. Az első lemez pedig nyáron jelent meg és felerészben publikus, a másik felével együtt viszont megvásárolható, természetesen a négyes bandcamp oldalán. 

Nagyon messze pedig nem is megyek ettől az egésztől, ugyanis a Transcending Obscurity kiadó egyik új bandája a fentivel némi átfedésben is van. Hiszen a Heads For The Dead első lemezén szintén Erik Bevenrud dobol. Hasonlóképpen nemzetközi a felállás, csak itt Ralf Hauber és Jonny Pettersson viszik a szerzői szerepet. A veteránok Serpent's Curse című anyagát én is szarrá hallgattam az elmúlt hetekben, tudja a titkot, ha az a titok sötét, mint a kollektív tudat. 

Gyűjtésemet a témában pedig a Tancrimes egy nagyon friss kiadvánnyal zárnám. A Brainoil egy régi kaliforniai banda, akik valamikor a kilencvenes évek végén kezdték. Singularity In Extinction című lemezük már a negyedik a sorban és habár a Rot In Hell és a Gatecreeper is simán rokon, nekem inkább az ILSA ugrott be elsőre. Ők is hoztak faszaságot az idén, de ez is nagyon ütős sludge / crust lemez. Nincs mese, a ...For Victory mindenkit szanaszét babonázott! 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fmsuicide.blog.hu/api/trackback/id/tr6114340335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!
süti beállítások módosítása