Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!

2020. május 25. 18:00 - csubeszshuriken

Chepang - Chatta (Holy Goat Records, 2020)

95847654_2936716543043451_5661001302558113792_n.jpgA Decibel Magazine olyan meghatottsággal fogalmaz ezzel az albummal kapcsolatban, hogy ahhoz már érdemben nehéz mit hozzátenni. Vagyunk itthon páran abban a szerencsében, hogy három éve a Dürer kisteremben láthattuk mire képesek. Két dobcuccal és két énekessel Nepálból, plusz az a totális agyzabáló grindcore, amit a srácok nyomnak. Szóval alapból elég izgalmas banda, de most kijöttek egy olyan új cuccal, amivel úgy tűnik feszegetik tovább a határokat.

Az piszok jó mikor érzed, hogy az adott zenekar továbbra is kurva éhes és nem nyugszik bele abba, amit mondjuk két vagy három éve csináltak. A Chatta pedig egy meglehetősen kísérletező, új dolgokat is kipróbáló lemez. Én például szaxofon fanatikus vagyok eleve, tehát engem a legelején tekergő tök beteg szólammal fél perc alatt megvettek. Ezt a meglepetést pedig követte még jó néhány olyan részlet, ahol a brutalitás, a matematika és a dzsessz együtt nyitották ki pár ezer agysejtemet, mint mikrohullámú sütő a kukoricaszemeket. Tizenhárom efféle töménységű fenyegető támadás után pedig jött az újabb váltás, ahol négy remix prezentálja a srácok Aphex Twin / Squarepusher rajongását. A Wormrot intenzitása és az újkori Napalm Death kísérletező hangzásvilága találkozik a Naked City hurrikánszerű dzsesszkirohanásival és az elektronikus zene királyainak örökségével. Ami sokkoló, de elég kerek. A nepáliak jó emberek. 

Címkék: lemezek chepang
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fmsuicide.blog.hu/api/trackback/id/tr7115716720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!
süti beállítások módosítása