Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!

2020. május 17. 17:00 - csubeszshuriken

Homomilitia - S/T (Sanctus Propaganda, 2020)

a4164375251_10.jpgVan most ez a kihívásos játék, hogy tíz napon át megossz mindig egy lemezt, ami nagyban befolyásolta a zenei ízlésedet. Szóval nyomom ezt az okosságot, közben én is kihívtam Zoli barátomat, az meg az ötödik napon bedobja, hogy Homomilitia. Tényleg basszus, mekkora banda! Ráadásul pár hete láttam is, hogy kidobtak valamit, tehát egyből rápörögtem és pillanatok alatt meg is lett. Az új album, amin végül is régi számok vannak, csak a lengyelek valamiért húsz évig ültek rajta. A zenekar ugyanis a kilencvenes évek elején volt aktív. Csináltak egy lemezt meg egy kazit, volt két split is, de aztán ennyi és pár év múlva csoki. Pedig egy ennyire jó névvel nem szabadott volna csak úgy abbahagyni. Plusz az a crust punk, amit tolnak is szerintem elég egyedi. 

Névválasztásban azóta is csak a Gipsy SS tudta őket megelőzni, de persze nem ennek köszönhetik az elismertséget, hanem mert tényleg egyediek. A lengyel színtérre és úgy általában a kelet-európai régió ilyen bandáira eléggé hatottak. - Vagy legalábbis mindenki hallgatta. - Nekem ez ilyen Nausea és Bolt Thrower keverék, de kurvára benne van még az a fajta csapkodós hardcore-punk is, amit a kilencvenes évek divatos amerikai bandái nyomtak, csak ez trükkösebb. Néha elég furán megvannak kavarva a részek. A hangzás nyers és kiforratlan, az ének kajak szilánkos, főleg a csaj miatt olyan igazi rohadék. Lengyel nyelven és nem túl jó minőségű felvételen kultikus. Most pedig előásták ezt a tizenegy számos anyagot és épp ezért ez ma is kurvára megállja a helyét. A crust nem a fejlődésről, hanem mindig ugyanarról a szarról szól, szóval csak el kellett kapni a hangulatot. Az meg nagyon ment nekik és mikor menők voltak, na ezek a felvételeik pont akkoriak. Nem tudom, hogy fognak-e majd koncertezni, de valahol amúgy tök megnézném őket. Érdekes környékbeli régi banda. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fmsuicide.blog.hu/api/trackback/id/tr9115703836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!
süti beállítások módosítása