Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!

2020. május 16. 13:00 - csubeszshuriken

ACxDC - Satan is King (Prosthetic Records, 2020)

a2194714150_10.jpgA kis magyar valóság és a nagyvilág odaát, egymástól elég messze van. A kulturális különbségek miatt mi és az amerikaik nem könnyen kerülünk ugyanarra a platformra, de a politika ezt is megoldotta. Az album címe nekem egyértelmű utalás, mert a legördögibb létezés mindig a besérült óriáscsecsemő, aki mindenféle érzelmi kontroll nélkül válik önmaga és mások vallásává, a valóságtól valahol kurva távol. Jelenleg az államokban és nálunk is hatalmon van egy-egy geci morbid szuperbohóc, ők pedig a hasonszőrűekkel karöltve mohón megzabálnának minden emberi jót, amit az értelem teremtett. Az Antichrist Demoncore szerintem újfent erre a jelenségre válaszol, mert hát mi a picsáról szólna a grindcore, ha nem arról, hogy a bibliára meg a botcsinálta ideológiákra esküdöző hatalom minden esetben rohadtul elátkozott dolog. 

Tudom, hogy ezen a színtéren nem mindenki van elájulva attól, hogy vannak bandák, akik kihasználják a mai technikát és hozzák ezt az egyre combosabb hangzást, de szerintem az utolsó ACxDC cuccok is jók. Pont azért, mert a nagylemez például már olyan igazi huszonegyedik századi grindcore és tök jó, hogy kipróbáltak valami mást is, mondjuk a He Had It Coming kislemezhez képest. A Satan is King szintén atom vehemens powerviolence, de még inkább beágyazva, ebbe a geci vastag Entombed hangzásvilágba. A középtempóknál a svédek hatását nagyon keményen kiadja, ezeknek különben vállal jó párszor nekifutottam. Többnyire azonban komoly death / grind darálás és anyabaszó rikoltozás van, ahogy azt már eddig is megszokhattad. A hangerőt tolom felfele, azt a cékla meg elfonnyad a konyhában. Ez a kegyetlen erő kellene a vadászbálba, azt egyetlen este leforgása alatt le lehetne húzni minden zsíros szardarabot, aki amúgy is a csatornába való. Én is céklát eszem hús helyett, de vannak olyan gonosz disznók, akiknek meghallgatnám a visítását. "Mindenki csak addig nevet, amíg el nem vágják a torkát." Van egy ilyen feliratú INFEST pólóm. Az INFEST pedig sok szempontból az ACxDC előzménye volt. Mikor fellépnek, ott is püföli Jorge Herrera dobos. Rajta viszont itt is elég sok múlott. 

Címkék: lemezek ACxDC
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fmsuicide.blog.hu/api/trackback/id/tr1815700528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!
süti beállítások módosítása