Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!

2020. május 11. 19:00 - csubeszshuriken

GASP - Keyema Go'round (Self-Released, 2020)

a0377730522_10.jpgHogy előkerült ez a banda, annak kurvára tudok örülni. Viszont, hogy mit kell beszedni ahhoz, hogy valaki ilyen zenét toljon, azt nagyon nem vágom. Csak azt sejtem, hogy sokat, ebből kifolyólag pedig a GASP a többségnek mindig is sok volt. Elszállt powerviolence, degenerált sludge, kísérleti grindcore. Kilencvenhatban jelent meg a legendás Sore For Days demo, aztán jött a Slap-A-Ham Records és a náluk megjelent sokáig egyetlen stúdiólemez. A Drome Triler Of Puzzle Zoo People nagyjából a Plutocracy, a Noothgrush és a Man Is The Bastard keresztezése volt, de valami nagyon durván agyleolvasztó, soknapos pszichedelikus rémálomban elmerülve. Egyfolytában visszhangzó robbanások és sistergő kisülések a fejben. Az edzettebbeknek is kegyetlen. 

Azt sem tudtam amúgy, hogy létezik még a banda. A két éve megjelent Ghost In Scow Out című albumról is teljesen lemaradtam. Szóval tényleg gecire örültem, mikor pár napja elkaptam ezt a legújabb lemezt, mert a GASP mocskosul rút, viszont rohadtul különleges. A Keyema Go'round pedig nem okozott csalódást, mert ugyanaz a kiszámíthatatlanság jellemzi, ami ennek az öt embernek a korábbi dolgait. Mozifilmes hangminták és tipikus dzsessz, de aztán elborul és mintegy őrült tudós pakolják egymásra a szokatlanul kaotikus, de nagyon okos témákat. Sky Flowers Through Horse Eggs és Tilstena. Két tök más szám és mintha nem is ugyanaz a lemez volna. Van kurva rövid és durván beteg sludge / grind nóta, a Cynematic Ceremony meg lizergsavas parttalan szemlélődés, csilingelés és ciripelés. Mindehhez pedig van egy elég magas szintű hangszeres felkészültség. A dobos és a basszusgitáros is nagyon súlyos. A régi számok új verzióival együtt is nagyon ütött, totál őrült cuccos. 

Címkék: lemezek GASP
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fmsuicide.blog.hu/api/trackback/id/tr5415681652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!
süti beállítások módosítása