Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!

2020. április 09. 18:30 - csubeszshuriken

VUAL - To End All Life (Self-released, 2020)

a0116502742_10.jpgNagyjából két hete csináltam IDE egy metál moslék válogatást, amit követően maradt bennem hiányérzet. Közben elkaphatott valami más, de eredetileg úgy terveztem, hogy belerakom az egyetlen Skitliv nagylemezt, vagyis a Skandinavisk Misantropi címűt. Sokat hallgattam mostanában, meglehetősen szilánkos és életidegen, ahol a legmocskosabb norvég black és a tradicionális, de lelakott doom keveredik. A Shining gitárosa és Maniac tehát durván szítják ezt a vonalat, de a semmiből most ismét előkerült egy Hellhammer crust lemez, amit a kéttagú VUAL prezentál. A To End All Life pedig sötét, mint a sűrű okádék, amit korunk kifogyhatatlanul produkál. 

Lassan minden emberi élet ebben a visszaöklendezett betegségben úszkál és ez az album remekül elkapta a hangulatát annak, hogy milyen lesz majd egyszer belefulladni a felgyűlt szarba. A zenészek állítása szerint mind a hat számot Thomas Ligotti "Songs of a Dead Dreamer" című írása inspirálta, ami a szerző vérfagyasztó világlátásának csak egy újabb allegóriája. Belemennek a pszichológiába és már a spoken word felvezetés is hidegrázás, ideglelés, hogy aztán a vánszorgó vagy középtempós kreatív témák végképp kicsináljanak. A CancerBeast hét percen át fúrta az elmém tűzfalát és imádtam, hogy szinte végig lassú, kínzó, de ugyanakkor az atmoszféra viharos, lidérces marad. 

Akárcsak a Spreading the Poison és a Nethescurial. Százéves horror feketében és fehérben, mint az élet törvényszerűségeinek időtlen értelmezése. Nincs rozsdamentes amortizáció, mikor törik a lakat, nyílik a vaskoporsó és elszabadul a halál angyala. Finally, Fields of Silence... A legjobb black metál crust, amit az elmúlt két évben hallottam. Megátalkodott, apokaliptikus az egész anyag. Ezt a koncepciót pedig a gyorsabb We Are the Vanguard is tökéletesen deklarálja. Shining és Carpathian Forest, csak sokkal jobb gitárokkal. Meg Misery, amikor éppen rohadtul epikus. Így kell megírni egy előzmények nélküli legelső albumot. 

 

Címkék: lemezek VUAL
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fmsuicide.blog.hu/api/trackback/id/tr9315601262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!
süti beállítások módosítása