Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!

2020. március 13. 15:00 - csubeszshuriken

Tisztára, mint a VHK - Van új Oranssi Pazuzu szám

86288364_10157068930778553_2588765076370489344_o.jpgSzoktak így kezdődni cikkek: Örülhetnek a metálosok! Az ilyesmi dumáktól én mindig beszarok, de ez esetben, ha akarnék se tudnék elsütni hasonlót, mert szerintem a finn Oranssi Pazuzu már rég nem azt játszik. Viszonylag későn fedeztem fel magamnak, de a Värähtelijä album után minden szarrá hallgattam, amit addig kiadtak és patetikus túlzások nélkül állítom, hogy ez tényleg egy földöntúli banda. Fogták magukat, azt elröppentek egy világba, amit önmaguknak kreáltak és nem vittek magukkal semmi szokványosat. A fentebb említett és az azt megelőző Valonielu című korongon sem szólt sem úgy, ami valahonnan ismerős, kivétel nélkül minden számuk megfejtegetős. Nem is csodálom, hogy három éves periódusokban jönnek az albumok, mert hallani rajtuk, hogy minden nagyon gondosan összerakott. 

Divat elsütni velük kapcsolatban, hogy hatott rájuk a krautrock és valóban szép számban vannak váratlan húzások, de az új szám alapján a banda végleg mindennel szakított, amibe az egyszeri kritikus kapaszkodni tudott. Metál zenész ugyanis így nem dobol, az effektezés egyértelműen az elektronikus vonalról hozott és úgy építik fel a rohamot, ahogy azt a folyamatzenékben szokták. Itthon szerintem hasonlókat tolt például a Másfél és a VHK - emberünk is többször úgy használja a hangjátmint ahogy ez az Uusi Teknokratia című szám kezdődik. Végig abszolút progresszív és iszonyat törzsi, tíz percen keresztül egyfolytában csak növekszik ez a megtervezett káosz. Van tehát mit várni, az új album pedig már április közepén megjelenik. Mestarin Kynsi lesz a címe, hat hosszú tétel, amit ezúttal már a Nuclear Blast gondoz. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fmsuicide.blog.hu/api/trackback/id/tr1415519678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!
süti beállítások módosítása