Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!

2019. március 28. 13:00 - csubeszshuriken

Egy másik Perturbator projekt  - L'Enfant De La Forét

a4028233665_10.jpgJames Kent nemrég játszott Budapesten, mint Perturbator pörgetett az Akváriumban. A néhány éve elindított egyszemélyes cyberpunk projekt ma már szuperprodukció, ez szerintem mindenkinek kiderült és természetesen nem csak most. A fazon nagyjából másfél évvel ezelőtt is hozott egy olyan albumot - New Model - ahol az ősidőkből átmentett szintetizátorok plafonig rakták ezt a kortárs industrial / dark wave keveréket. Ez mellett viszont vannak más ötletek is , amiket L'Enfant De La Forét név alatt jelentett meg a manus, a második ilyen lemez pedig pont most jött ki decemberben. A három évvel az Abraxas címet viselő anyag után. 

A Strangled lemez bája számomra nem a stílusváltásban gyökerezik és nem is abban a szabad felfogásban, ahol a műfajok közötti határokat elmossa teljesen. Nekem a kidolgozatlansága tetszik, ahogy az érezhető spontán kísérletezés hozza a random hangulatváltásokat és ehhez az újabb zenei eszközöket. Trip-Hop ütemek, sanzon betétek, metál gitár és szaxofon egy korántsem monumentális műben, mert inkább olyan az egész, mintha csak naplókivonatok lennének, amik egy álmatlanságtól szenvedő zeneszerző ténykedéseit dokumentálták. Ahol persze minden hang és utólagos munka is az övé. Ez a fazon pedig kurvára nem turbózta fel és keverte agyon, ezért is gondolom, hogy valami ilyesminek is akarta. Spontán, de masszív sétának a hangulatok között. Filmzene és ambient, néha kicsit keményebb, de a lényeg a benyomás és az végül elég mély. Szóval jó merülést...

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fmsuicide.blog.hu/api/trackback/id/tr3214720819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!
süti beállítások módosítása