Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!

2019. február 15. 19:00 - csubeszshuriken

Poszt-punk dráma Berlinből - Az első szám az új Diät lemezről

diat-band.jpgValamivel több, mint három éve jelent meg a Diät bemutatkozólemeze Positive Energy címmel és sok elismeréssel, ami az underground köröket illeti. A német hardcore veteránok új poszt-punk projektje már azelőtt is adott ki kislemezeket, de az említett anyag után csend következett, amit csak most törtek meg. Azzal a hírrel, hogy a második lemezük itt van közel, Positive Disintegration lesz a címe és megint az Iron Lung kiadó fogja gondozni. 

Egy melankolikus berlini poszt-punk bandát feketében pedig mi más inspirálhatott volna, mint nagyvárosuk életének sötét oldala. Egyformasága, monotonitása. Olvasom a lemez előzetes ismertetőjében, mely az első publikust tételt keretezi. Aminek a címe We és pontosan azokra a hullámokra ültet fel, amik miatt előkelő helyen szerepel nálam ez a fajta zene mostanában újfent. Az új album nagyon is élvezhető ízelítőjének pedig további apropója, hogy épp nem rég voltunk Berlinben és az eleven képek valóban illeszkednek ehhez a cold wave hangulatú zenéhez. 

 

Címkék: lemezek Diät
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fmsuicide.blog.hu/api/trackback/id/tr1414629508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!
süti beállítások módosítása