Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!

2019. február 14. 19:00 - csubeszshuriken

Neurot Recordings garanciával - Jön az új Deafkids lemez

50679468_2222168181168082_7882569601656029184_n.jpgA tavalyi Neurosis koncert Prágában annyira eltelített érzelmileg, hogy a Deafkids hagyta nyom mindemellett teljesen elhalványult. Pedig visszaidézve a turné vendégzenekarát, csak kapkodtam a fejem, hogy mi történik a színpadon. Néhol psychic trance, durva törzsi dobokkal. Percekig monoton, míg be nem hullámzol teljesen, majd súlyos ütemváltás és átlépés egy újabb kapun, aztán megint egy kapun. Kísérleti zene, őrült ütemek valahogy megfojt masszája, ahol egyszer csak észreveszed, hogy Motörhead forma bitang őspunk üldöz a füstbe bele. Van benne fantázia és az elég archaikus. Kaotikus és kegyetlenül dinamikus. Vagy legalábbis élőben ilyen volt.

A koncert után letisztulva, kicsit később eszembe jutott, hogy ezek a brazil srácok is ott voltak, meg hogy mit nyomtak, szóval elővettem és a Configuracao do Lamento című lemezükre szépen rá is csúsztam. Ez a harmadik albumok egyébként, ami három évvel ezelőtt jött ki. A bemutatkozó anyag 2010-ben jelent meg - majd tizenháromban még egy - tehát három éves periódusokban érkeznek a nagyobb terjedelmű felvételek, ugyanis idén szintén megjelenik egy.Méghozzá Metaprogramacao címmel március 25 - én. Erről hallható lejjebb két új szám, amolyan előzetes gyanánt. A Neurot Recordings támogatásának köszönhetően, mely név számomra mindig garancia. Mert, ha volt is kiadványuk, amit nem hallgattam szarrá, olyan sose volt, hogy valamit ami náluk jött ki, ne tartottam volna érdekesnek. Ahogy ez a brazil trió is egy másik dimenzió a zenében. Jó, hogy van még ekkora meglepetés, mert ezek szerint még nem játszottak el mindent.

 

Címkék: lemezek deafkids
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fmsuicide.blog.hu/api/trackback/id/tr9114627698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!
süti beállítások módosítása