Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!

2019. január 08. 17:30 - csubeszshuriken

Csajfrontos tarajos Győrből - Nyugvópontról indít a Metszet

0015235015_10.jpgCsajfrontos punk zenék amúgy is nagy királyok, van is itthon mostanában pár kedvenc, de úgy fest bővül szépen a sor, esküszöm a hazai színtér egy igazi ajándék. Mindig tol valaki újat, amire aztán faszán rá lehet gyógyulni. A helyszín pedig megint Győr, ahonnan a Bicska jelentkezett be pár hete egy penge kislemezzel, de máris itt a folytatás. A Metszet ugyanis egy olyan csajbanda, ami a gitárosa, azaz Csabi végett átfedésben van a Bicskával is. Mert Csabi ott bőgőzik, de most ebbe is belevették a csajok. Azaz Judit, Ági és Viki. 

Ahhoz képest, hogy barátkozás, bolondozás szintű a dolog, szerintem nagyon pöpec nyers kis cucc lett és manapság egyre inkább meggyőződésem, hogy punk zenéhez ennél több igazából kurvára nem is kell. Legyen benne ez a nyomni akarjuk, azt kész típusú lendület, karcoljon, pattogjon a három akkord és sikítsanak, dühítsenek a szövegek. A Metszet pedig mindezekben jó. Ha visszahallgatom a nyolcvanas évek magyar zenéit, mint Auróra Cirkáló, kurvára kiráz ma is Kriszta hangjától a hideg, pedig ők se nagyon dolgozták ki a részleteket anno. Az analógia pedig nem véletlen, mert ahogy Viki énekel, tök azok a régi zenék ugrottak be a Metszet kapcsán. A győri múlt és a győri jelen. Természetesen hazai pályán, azaz a Betonban rögzítve. Azt rajongás! A szövegek verselemzésével kapcsolatban bocs, de az még folyamatban. Aztán szép egy koncertről a pozsonyi garázsoknál és alatta a ez a jöféle kislemez..

49707226_240075000222436_6571071187152011264_n.jpg

 

Címkék: lemezek metszet
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fmsuicide.blog.hu/api/trackback/id/tr8814548244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!
süti beállítások módosítása