Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!

2018. november 20. 18:00 - csubeszshuriken

Mániákus lengyel metál - Új Virgin Snatch és Mentor lemez

43722731_2145490002187922_4784478054598574080_n.jpgA lengyel metál színteret szerintem senkinek nem kell bemutatnom. Az még egy kezdő rockernek is minimum levágós, hogy a black metál színtér körülbelül azonos erőviszonyokat képvisel a skandináv hagyományokkal. A Behemoth hangzatos neve mellett súlyos az underground vonal. Ötven bandát biztos össze lehetne kapni, akiknek komoly közönségük is van arrafelé. De nem különben a thrash metal vonalnál, kik közül a Virgin Snatch és a Terrordome akiket követek, de a lista ebben a szegmensben is sokkal bővebb. Most viszont csak szűken a következő két lemezről, amiket jól esett ma délelőtt kipörgetni. 

Az egyik pedig pont az említett Virgin Snatch hatodik lemeze, ami alig pár napja van kint, ha jól láttam. Nem hallgattam őket mostanában, bevallom inkább az ortodox vonalon mozgok, ahol szikárabbak és sokkal gyorsabbak a témák, de azért nem mentem el az új anyag mellett. Ezt pedig nem is bántam meg. Bár tény, hogy a Vote Is A Bullet pár helyen hozza a döngölős új sulit, ami nem kicsit kiborít, de ezzel párhuzamosan nagyon ötletes Bay Area / Göteborg kombinációk is vannak, azok meg tök lekötötték a figyelmemet. Plusz Zielony hatalmas metál torok és korántsem olyan bénán váltogatja a dallamos és behörgött részeket, mint az új bandák manapság. Szóval teljesen oké a lemez, fölötte a közepesnek, egyszer-kétszer simán beadja. 

Ha viszont a két aktuális megjelenés közül kellene választanom, egyértelmű, hogy a Mentor második lemezére voksolnék. A Cults, Crypts and Corpses című tíz tételt tartalmazó anyag az említett ortodox thrash vonalon mozog, szikárabb is, nincsenek nagy ötletelések, viszont igazi ágyúgolyó, koponyaformával természetesen. Némi Bathory beütéssel, de nem ez a domináns. Inkább energia thrash a crossover vonalon, fasza refrénközpontú tételekkel. Hardcore lendület és a nyolcvanas évek metál mániákus életérzése, valahol heavy metál felhangokkal is. Sőt, simán death'n'roll címkével is futhatna a dolog, ha mondjuk a Mists of Doom szól. Szóval van itt minden, amit ahogy leírtam arra jutottam, hogy nagyobb bajnok cucc ez, mint amilyen első hallgatás után volt. Az meg csak pluszban érdekes, hogy két Thaw tag másik bandája, ami egy black /noise /ambient okosság. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fmsuicide.blog.hu/api/trackback/id/tr1714383660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!
süti beállítások módosítása