Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!

2019. március 27. 15:00 - csubeszshuriken

Földalatti francia pompa - Barque és a Pyre Builders kislemez 

a3975621527_10.jpgFöldalatti francia pompa, mint a Deathspell Omega, Celeste, Throane, Fange és nyilván még sok másik banda, akik művészi szintre emelték a színterük értékét. Érzésre pedig a négytagú Barque is ebbe az extrém alkotói körbe csatlakozott be három évvel ezelőtt, amikor kihozták a Coffin Cutters című bemutatkozóanyagukat. Ahol még inkább egy agresszívebb neocrust vonal volt, ami dominált, szóval úgy szólt az egész, mintha az Oathbreaker lenyúlta volna a Trap Them hangzását. Vagyis nem volt rossz, csak kurva nyers. 

Ahhoz képest, ahogy a Pyre Builders megszólal, ami szintén egy drasztikus cucc, de már sokkal finomabb anyagból. Valahogy több teret kapott a black metál és az avantgárd, ezzel pedig stílusosabbak, nemesebbek lettek a szerzemények. Köztük két olyan dallal is - Deadly Tides, Haunted by Fire - amik totálisan hősiesek, franciák, feketék és gyötrelmesek. Arrafelé mostanában tök jó dolgok születnek. Míg az EP három másik rövidebb darabja inkább a poszt-hardcore érzékenységével jajveszékel, viszont ezzel együtt is komoly súllyal. A basszusgitáros nagyon ott van, ő húzza meg a grooveokat, de nem is kicsit. Olvastam olyat is, hogy olyan, mint Hexis, de pont a groove témák miatt szerintem nem igazán. Tesztelni meg itt lehet ezt az öt számot, feltekerve faszán, nagyon szépen szól. 

 

Címkék: lemezek barque
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fmsuicide.blog.hu/api/trackback/id/tr6714719647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!
süti beállítások módosítása