Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!

2018. december 04. 19:00 - csubeszshuriken

A tökéletes G.I.S.M. lemez - Sonicrime Therapy

10531425_726935324052874_8091115057930675511_o.jpgGuerrilla Incendiary Sabotage Mutineer vagy Genocide Infanticide Suicide Menticide. Vagy Gothic Incest Sex Machine és God In the Schizoid Mind. Tehát G.I.S.M.. A világ tudja, hogy mitől váltak kultuszbandává, szóval nekem már nem kell leírnom. A japán punk színtér legjava mindig kuriózumnak számított és főleg azért, mert a nyolcvanas években mindenkire a G.I.S.M. hatott. Alapból ellennék összes kedvencem első lemezével, de néha azért vannak kivételek. Mint az ő esetükben is, akiknek épp az utolsó, leköszönő anyaguk maradt a legnagyobb kedvenc. A Sonicrime Therapy ugyanis a tökéletes G.I.S.M. album.   

Nem tudok túl sok lemezről, ami annyira dili lenne, mint ez. Úgy nyit, mintha kísérleti lemeznek indulna. Mike Patton féle elszállás és tömény jazz. Aztán mikor már majdnem lefittyen a csalódott punkok orra, iszonyatosan beindul az egész.  Nem fogott meg jobban olyan lemez, ami ennyire metál és atom punk is egyszerre. 2000 körül járunk - a korai anyagoknál a hangzás is vastagabb -  mégis olyan mintha a nyolcvanas éveknek még nem lehetne vége. A crust, a grind és a crossover, de mint egy vegytiszta thrash cuccos, miközben Uhida nyomja  felülmúlhatatlan Van Halen szólóit. Az összhatás beszarás!. Nincs semmi, ami ne illene oda! Hatalmas a dicsőség, de közben minden nótában megy patkány támadás. Koncert hangzás, meg csörömpölés, de nagyon ügyes témákkal. Így sikít, úgy torzul az ének is. A japán King Diamond egy garázsban, Sakevi  hangja teljesen el van szabadulva, ami jön, totál leszar mindent. A legjobb énekes és a legnagyobb Motörhead rajongók. A szólók pedig egyre durvábban villantanak. Amit akkor lehet igazán megérteni, ha utána olvasol, hogy a lemez felvételeit követően Randy meghalt egy daganattól. Ezért készült el ez a cucc szerintem, annyi évvel az első két klasszikus után. Az utolsó tornádót oda kellett baszni és ez kurvára sikerült is. 

Az meg csak egy utolsó gondolat, hogy milyen érdekes ez a metalcore mozaikszó. Egy másik generációnak ez most sokat jelent. Olyasmi zenéket, amiket manapság ezer vödörből ömleszt a zenebiznisz. A fiatalok pedig megvannak győződve róla, hogy azok olyan metàl / hardore ötvözetek, amikbe bele van pakolva mind két műfaj legjava. Aztán meghallgatják ezt és azt kérdezik mi ez régi szar? Nem tudom, hogy erre mit lehet mondani, de talán csak annyit: Ez a G.I.S.M. bazdmeg!  

 

Címkék: lemezek G.I.S.M.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fmsuicide.blog.hu/api/trackback/id/tr7514418922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!
süti beállítások módosítása