Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!

2019. november 13. 19:00 - csubeszshuriken

Elővették a Röyksopp feldolgozást - Szép új Enslaved videó

1000x1000_2.jpgEmlékszem nagyon szomorú voltam, ahogy a lézengő közönség előtt, láttam őket elveszni a nagyszínpadon, szerintem egy ilyen zseni bandának semmi keresnivalója nem lenne egy sima rockfesztiválon. Az In Times lemez idejében jöttek és addigra a progresszív vonal már nagyon magas színvonalon kiteljesedett, amire az E című utolsó lemez csak ráerősített, mert az is egy briliáns. Mikor még black metált játszottak, zeneileg szerintem akkor is toppon voltak, de mióta elengedték a kliséket, még elképesztőbb a változás. Mutatja ezt az említett utolsó Enslaved album bónusznótája is, egy olyan Röyksopp feldolgozás, amit a kiadóval közösen most megint elővettek és súlyos videoklippé transzformáltak. Lehetetlen volt nem megosztani. Abszolút zenetörténelmi pillanat. Mikor felvették is az volt és így is az maradt. 

Tovább
Címkék: enslaved keverés
Szólj hozzá!
2019. november 13. 18:00 - csubeszshuriken

Merauder koncert - Egy pár hete felvett japán buli...

69748949_10157599754499859_1550654301058105344_n.jpgMár nem is tudom, hogy miért is pontosan, de egy holland buli kapcsán keveredtünk az énekessel online beszélgetésbe, azóta követem a facebook kék ég alatt. Elég furcsa világ ez, hogy tudom a gyerekei nevét, meg hogy a szobában hol tartja a lemezeit, milyen kutyája van és kikkel barátkozik, pedig csak négy lemez a kapcsolat, meg az az egyetlen említett Merauder buli, amikor egy lefüggönyözött matinén láttam őket élőben. Nagyon nem bánnám, ha erre is jönnének, az első három lemez számaira bármikor benevezek, hatalmas kemény gyerek crossover, ezek tényleg csuklyából húzták rá. Attól függetlenül pedig, hogy tíz éve nincs új lemez - bár mostanában valamikor Jorge szerint lesz - folyamatosan játszanak, szeptemberben voltak Japánban. A kedvenc videócsatornánkra pedig fel is került az osakai buli, ahol jól oda is basztak a kiscsávók. Bárcsak minden hazai bulin ennyi ember lenne a színpadon. Ez a dolog nem szabadna, hogy változzon...

Tovább
Szólj hozzá!
2019. november 13. 16:00 - csubeszshuriken

Harrowed - Chaotic Nonentity ( Feast of Tentacles, 2019)

a2173911132_10.jpgMinden, ami mostanában Angliából megtalált, az tipikusan bakancsos, letaposott, kő egyszerű dühbomba volt és mindegyikben játszik valaki ugyanabból a négy bandából. A Harrowed viszont London mellől, itt valami egészen másban mozog, de nem kevésbé szorul a húrok, ahogy tuszkolnak lefelé a sötétbe, ezekkel a káoszbrigád témákkal. Jó volt hallani, hogy ők is szeretik a kanadai bandákat, mert a millennium környékén vagy után, bármelyik Chris Colohan fémjelezte kicsontozás számomra is abszolút etalon, tök megértem a követőket. Attól csak nagyobb lett a Chaotic Nonentity lemez értéke, hogy valószínűleg a Cursed és a Countdown to Oblivion is inspirálta. 

Tovább
Címkék: lemezek harrowed
Szólj hozzá!
2019. november 12. 20:00 - csubeszshuriken

Az utolsó nagy démon - Jön az új King Diamond

maxresdefault_1_2.jpgRegressziós hipnózis, még fröcsög a metál katarzis. Smink és sikoly nélkül ne legyen karácsony, álmotokra hálót szőjön a jó öreg King Diamond. Mert a hidegrázás időtlen, rég beépült már sejtszinten, de szerintem arra senki sem számított, hogy új album lesz és ennyire komoly, nem tud kihűlni a borzongás királya. Meghallgattam és a Masquerade of Madness címadó dal tényleg adja, még most is sokkal jobb, mint bármi, amit manapság heavy metál címkével eladnak. A fazon negyven éve nyomja és talán már csak vele, de tényleg működik, mert  ott van az érzés és hatalmas énekes. Szóval az egyik utolsó turkálós beruházásom, egy Mercyful Fate Don't Break the Oath póló ma is abszolút értékálló, mert a mester azóta sem hibázott, de ahogy hallom most sem fog. Avagy térde kutyák, mert tizenkét év után jön az új album! Az utolsó nagy démonnal és megint mindjárt kurvára éjfél van!

Tovább
Szólj hozzá!
2019. november 12. 19:00 - csubeszshuriken

Ed Gein és Breather Resist tagokkal - Új Shadow Snakes kislemez

a1106116353_10.jpgMegint megnéztem tegnap a Drive című filmet, de az új Shadow Snakes kislemez is van olyan kegyetlen, mint egy önmagából kiürült, magányos kaszkadőr. Az Ed Gein nevű grindcore banda három tagjának noise / hardcore projektje, közösen a Breather Resist énekesével. Szóval ahogy írják is, itt nincsen semmi szarakodás, csak öt kibaszott veterán és ezek gyilkos zenei ötletek. A zsúrpubi borító tehát ne tévesszen meg, mert ha nem számítasz rá, csak még inkább legyaláz ez a kibaszott masszív hangzásvilág.

Tovább
Szólj hozzá!
2019. november 12. 17:00 - csubeszshuriken

Stages in Faith - Delside (Quality Control HQ, 2019)

a2531449584_10.jpgNem tudtam, hogy jön, szóval nem vártam ezt a lemezt. Az első hallgatás után sem érzetem, hogy hú, de nagyon meglepett, pár nappal később viszont valahonnan bekúszott és ma már egész nap ezt hallgatom. Tetszik az a megfogalmazás, hogy a dallamok kiszabadították a hardcore muzsikát a punksémák fogságából és még inkább érzelemközpontúvá színezték azt. A Stages in Faith zenekar ugyanis jól hallhatóan azon igyekszik, hogy az álmodozás éveiből visszaadjon valamit, ami sokkal szerethetőbb, mint szennyezett. Szóval a Delside is afféle punklemez, amit egy Embrace, egy Government Issue és egy Bad Religion rajongó is kurva gyorsan megszeret. 

Tovább
Szólj hozzá!
2019. november 11. 19:00 - csubeszshuriken

Agyműtét utáni punkhullámok - Robotzsarus MURF támadás

a0555739991_10.jpgTavalyi cucc, de mivel ilyen robotzsarus, lehetetlen lett volna jobbat választani ma estére. A Paul Verhoeven rendezte cyberpunk klasszikus az évekkel csak egyre értékesebb, mert tisztán látszik, hogy a mai sci-fi produkciók még a közelében sincsenek. Volt tehát az a kísérlet, ahol Alex J. Murphy robottá lett és onnantól örökéletű a történet. A minnesotai MURF is dedikált neki egy lemezt,  agyműtét utáni totális punkhullámok. 

Tovább
Címkék: lemezek murf
Szólj hozzá!
2019. november 11. 16:00 - csubeszshuriken

Gang Starr - One of the Best Yet (Gang Starr Enterprises, 2019)

maxresdefault_6.jpg

Attól mindig és mindenki jól lakott, amikor Dj Premier pakolta az alapot. A rapszakmában csak kevesen durrantottak akkorát, mint a nyolcvanas évek legvégétől a Gang Starr. Hat album, tizennégy aranyév, ahol gyakorlatilag Guru és Premier definiálta a klasszikus rapzenét. A sikerek viszont nem tudták megmenteni a kettőjük kapcsolatát, így a balhé az utolsó lemez után is végig fennállt, míg Guru 2010 áprilisában, egy megállíthatatlan betegség következményeként, el nem hagyta az élők sorát. Kettőjük örökséget és a még kiadatlan felvételeket máig jogi vita övezi, de tavaly a feleknek valahogy sikerült megegyezni és Premier egy utolsó lemezre tett próbálkozásai végül sikerrel jártak. Nagyjából egy hete van kint a kicsit régi, de egyben teljesen új anyag, mert a The Ownerz című lemez után még elkészült közös számokat a producerzseni megtoldotta pár friss tétellel és neves közreműködőkkel. 

Tovább
Szólj hozzá!
2019. november 06. 18:00 - csubeszshuriken

Swans - leaving meaning. (Young God Records, 2019)

maxresdefault_5.jpgA naptevékenység nem lehet spontán véletlen. A belsejében történő anyagáramlások és a működését jellemző ciklikusság ugyanis elegáns intelligenciát sejtet. A nap tehát nem szénalapú élet, hanem egy számunkra még ismeretlen szerveződésből építkező kozmikus élőlény. Grandpierre Attila, aki ezt több interjúban is simán levezeti, az államokban pedig egy másik zseni talán már hallott is erről és ebből az okból írta most meg a Sunfucker című számot. Michael Gira tudniillik elég provokatív ahhoz, hogy lefuttassa az elméletet, milyen lenne jól megbaszni a napot. Nem lehet spontán véletlen tehát, hogy a leaving meaning. lemez egyik csúcspontja, éppen ez a tízperces téma. 

Tovább
Címkék: lemezek swans
Szólj hozzá!
2019. november 05. 16:00 - csubeszshuriken

The Devil's Trade és Darkher - Most szombaton Dürer Kert

72997178_2599147100124096_4486497269461286912_n.jpgSzűk kör előtt zajló személyes hangvételű terápia, ami az úton valahol átváltott profizmusba. Dávid szerintem elég bátor zeneisége, mármint hogy egyedül kiül a színpadon egy székre, tényleg komoly fejlődésen ment keresztül, de közben el is telt ez a pár év. Voltak hihetetlen turnék és azok az egyestés rituálék, ahol mondjuk Jonathan Hultén jött Budapestre, hogy a Devil's Trade vendége legyen. Nagyjából egy év után most pedig ismét készülődik egy hasonló alkalom, ahol az este vendége nem más, mint Darkher lesz. 

Tovább
Szólj hozzá!
Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!