Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!

2019. április 17. 18:00 - csubeszshuriken

Új Endless Swarm, Nothing Clean split  - Két hét múlva tőlük veheted meg a kazit

50766509_2277191272559406_7251054901990522880_n_1.jpgÖnnek 1 új üzenete érkezett. Két hét múlva Endless Swarm, Nothing Clean, Cripped Fox és Haramia féle lábsöprés Budapesten. Egy skót és egy angol powerviolence brigád - nem gyenge hazai támogatással - az Auróra pincéjét is megbombázza a közös Európa turné keretében, némiképp a Drinkin' Beer In Bandana Records tiszteletére, ha már kedvenc hazai kiadónk is támogatta az utolsó Endless Swarm cucc megjelenését. A turné előtt azonban még egy frissítést feldobott a két külföldi banda, az új split számozott kazettákon figyel majd a merch pultban, onnan lehet tőlük megvenni május 2 - én a fent említett helyen. ITT pedig a hivatalos facebook esemény, míg lejjebb ez a tíz penge téma, nyilvánvaló kedvcsináló gyanánt. 

Tovább
Szólj hozzá!
2019. április 17. 17:00 - csubeszshuriken

Injekciós tűhegyen táncol az ideg - Szerintem az új Cruelster lemez ilyen

0001817902_10.jpgEbben a punkban geci az a jó, hogy geci jó! Az üvegszilánkot szóró sakálkutyaének, majdnem beléd is vágja az egészet, de zeneileg is elég nyakatekert és otrombán kreatív lett. Gyors tempóban töri a tanácstalanság tudathúrjaiba beleakadt dühös nyilakat ez a kínosan rángatózó, technikás, fifikás izé bazdmeg. Felzaklat teljesen bazdmeg! Az anarcho-punk ott nem tud bomlasztani, ahol semmi sincs rendben, injekciós tűhegyen táncol az ideg, szerintem az új Cruelster lemez ilyen. 

Tovább
Címkék: lemezek cruelster
Szólj hozzá!
2019. április 15. 07:30 - csubeszshuriken

Nem tudod mi lesz a vége - Új Oaken videó

56567297_2392028047496410_3555908934524993536_n.pngA nyolc éve létező Oaken zenekar talán már sokaknak nem ismeretlen, viszonylag sokszor lehet látni őket élőben, főleg Budapesten. A hazai metál és punkszíntérről is érkező tagok új zenei elképzeléseit tükrözi a banda, akik az említett években több osztott kiadvánnyal is jelentkeztek, majd három éve, mint az első Lp, megszületett a King Beast című lemez is, melyet az Alerta Antifascista kiadó gondozott és nem mellesleg kurva nagyot szólt. Lassan őrlő, borult hardcore eklektikus extrémzenei elemekkel az arcba, aki látta már őket élőben, az tudja miről beszélnek. Most pedig ismét egy új szerzeménnyel jelentkeztek, ami szintén egy osztott kiadványon jelenik meg a hamarosan induló Európa turné apropóján - kis kitérővel az Albionban - a turnészövetség másik felével közösen, akik a Wasted Struggle. Az a friss tétel pedig videóköntöst is kapott, ami valóban úgy indul, mint egy turnévfelvétel, de valahogy teljesen máshogyan lesz vége...

Tovább
Címkék: keverés oaken
Szólj hozzá!
2019. április 13. 19:00 - csubeszshuriken

A mankós srác jól nyomja - Ők meg valamiért a levegővel viaskodnak...

51213022_338760230066879_543351367618642320_n_1.jpg

Lehet, hogy kurva sokat nézték a predátort és frankón azt hiszik, hogy ott sumákol valahol a teremben. Vagy arrafelé már teljesen nyilvánvaló, hogy akinek pénze van, az megtudja venni a technológiát, amitől mások nem látják és ezt csak mi nem vágjuk itt a putriban, hogy a közönség másik fele is ott van. Meg aztán az is lehet, hogy ezek egyszerűen csak olyan gyerekek, akik nem tudnak máshogy megküzdeni magukkal, ezért viaskodnak egyfolytában a levegővel. Micsoda magányos harc ezen a kurva jó koncerten! Ahol a frontembernek nem a lábában, hanem a kezén van X, és jópofa még az is, ahogy a mankóval odaáll és totál beleteszi magát. Az LDB Festen Kentuckyban, szóval az Inclination hazai pályán van és tolják is ahogy kell, istenkirály gitártémáik vannak, csak ez a sok hülyegyerek értelmezhetetlen továbbra is a képeken. Mert a Midwest Straight Edge számai kurvára rendben vannak. Csak a zenekar szinte teljesen elérhetetlen, mindig érdekes marad, hogy ők ezzel egyáltalán szembe se mennek. 

Tovább
Szólj hozzá!
2019. április 13. 16:00 - csubeszshuriken

Aki belemerül, annak sok minden csemege lesz - Kint az új Lanternl lemez

a2763582919_10.jpgAbból is könnyen kiderül, hogy az idő milyen gyorsan elfolyik, hogy mint egy teljesen új bandára, úgy gondolok a Lanternl néven együtt zenélő négyesre. Pedig ahogy nézem már két éve is van annak, hogy kijött az első ep, amit szintén nem fogtak rövidre. Azóta több koncertjükről is lemaradtam, valamikor ősszel itt Pécsett is játszottak és emlékszem abszolút veszteségnek könyveltem el, hogy nem voltam ott, mert itt a délvidéken nagyon ritkán van olyan alkalom, ahol új zenekarok játszanak, akikhez van is gusztusom. Meg kiegészíthette volna a Volatile Matter lemez élményét is, ha hallok róla akkor élőben pár számot. 

Tovább
Címkék: lemezek lanternl
Szólj hozzá!
2019. április 13. 13:00 - csubeszshuriken

New Wave of British Hardcore - Senki sem győzhet, de a Game azért gyilkol

a0867725021_10.jpgMegnéztem egy Bruce Lee filmet és másnap beiratkoztam karatézni. Aztán egy hét múlva mikor Winnetou ment a tévében váltottam, lett pár tyúk és galambtollam, aztán mentem nyomokat olvasni a garázssor mögé. Ilyen ez a gyermeki lelkesedés. Mint tegnap reggel is, amikor az új Shit Coffins motyó durván picsán rúgott, én meg azzal a lendülettel és kieresztett macskakörömmel be is karmoltam IDE, hogy az lett az év hardcore lemeze. Aztán alig hat órával később mikor kijött a Game friss cucca, meghallgattam és pontosan ugyanazt gondoltam. Hogy New Wave of British Hardcore mindenek felett, mert ez a No One Wins című játék felülmúlhatatlan lett. 

Tovább
Címkék: game lemezek
Szólj hozzá!
2019. április 12. 18:00 - csubeszshuriken

Csak az erő és az állat - Shit Coffins megcsinálta az év hardcore lemezét!

a3765131540_10.jpgEnnek a zenének pontosan ez a szerepe, hogy durván ütni kezdje az érzékelés kapuit! Átmenjen a falakon, az elszigetelt tudaton, kitépjen a gomolygó semmiből és úgy állítson szembe a tehetetlen valósággal, mintha te lennél a legélesebb kés és gecire lenne még esélyed. Átvágni a csomókat és kiszúrni azt a kibaszott lufit, ami kurvára üres, de elhitették veled, hogy ami mögötte van nagy és félelmetes, pedig csak nem látod tőle a többieket és ezért hiszed, hogy magad vagy rohadtul egyedül. Aztán jön a Shit Coffins és tényleg megcsinálja veled, hogy kilök, kiüvölt a szokásos mederből, mert igazi veterán hardcore bomba.

Tovább
Szólj hozzá!
2019. április 12. 14:00 - csubeszshuriken

Kapkodós pesti punkportéka - Beköszön a Fuck Bad Things

a0527958630_10.jpgEzt az oldalt igazából azzal a sunyi szándékkal hoztam létre, hogy a haverjaim zenéit úgy nyalhassam körbe, hogy közben még véletlenül se kelljen egymás szemébe nézünk. Én nem ítélek el semmit, de egy olyan érzékeny pillanatból, ahol a csörömpölést, mint személyes küldetést magasztalom tudjuk, hogy bármi lehet, de arra a bármire azt hiszem én még nem vagyok felkészülve. Mindenesetre, aki ez esetben elfogulatlan és szigorú írást szeretne, azt én szeretném arra kérni, hogy inkább azért könyörögjön, hogy osszam be jobban a havi fizetésem. Mert a Fuck Bad Things dobosa egy szentember, aki egyértelmű, hogy szentemberekkel zenél együtt, hiszen más minőségű humanoidokkal nyilván nem találta volna meg azt az összhangot, ahol a keleti punk és a nyugati punk Budapest valamelyik koszos, szenes pincéjében ilyen jól összeforrott.

Tovább
Szólj hozzá!
2019. április 12. 13:00 - csubeszshuriken

Random filmajánló - After Hours 1985

ah_dunne_arquette-1498685927-726x388.jpgA nagy filmrulettben manapság sok olyan este van, amikor a ravasz meghúzása után üresen kattan a tár, sokkal kevesebb aktuális mozi van, ami rendesen betalál. A jelenből viszont van még néha jóféle visszaút és jószerencsével a nyolcvanas évekből is lesz mindig egy flashback, ami pompásan behúz. Az After Hours, avagy Lidérces Órák pedig szerintem pont egy ilyen alkotás. Piszkosul szívderítő humora van és közben az a fajta furfangos, mély igazság is benne van, hogy az élet azért produkál néha furcsa dolgokat, még ha nem is mindet egyetlen éjszaka alatt. Martin Scorsese komédiája azonban roppantul igyekezett, hogy ebbe a néhány órába annyi abszurditást sűrítsen, amennyit csak lehet. 

Tovább
Szólj hozzá!
2019. április 11. 19:00 - csubeszshuriken

Amikor egy fesztivál a tanítód - Roadburn 2019 szimpátiaposzt 

48355916_10156371318515141_2401129723418640384_n.jpgHuszonegyedik alkalommal kezdődött ma el a Roadburn Fesztivál Hollandiában és tartok tőle, hogy sokan nem vagyunk ott, akiknek ott kellene lennünk, szóval nem könnyű az élet. Ahogy ez a négy nap sem lesz az, mert ez a fesztivál nyilvánvalóan nem az a hely, ahol könnyen el tudod sütni, hogy mekkora buli van. A meghívott előadók és az általuk megjelenített zenei tartalmak, ezek tükrében pedig maga a rendezvény is inkább komoly jellegű. Ahol az örökké változó kurátori szerepben idén Tomas Lindberg segítségével hívták meg a fellépőket. A fesztivál hagyományaihoz híven több tucat zenekar mellett ellenben a Sleep, a Thou és a Crowhurts is dupla koncertet ad ebben az évben. Az esemény azonban nem csak ebből az okból nagy tanító, hanem mert minden évben vonultat fel színpadain olyanokat, akiket még nem ismerünk - én nem ismertem - és gondoltam most ilyenekből állítok random ízelítőt, egy amolyan lélekben ott vagyok szimpátiaposzt keretében. 

Tovább
Szólj hozzá!
Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!