Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!

2018. december 09. 16:30 - csubeszshuriken

Kell nyomni egy törlést - Új Gesaffelstein videó

gesaffelstein.pngVan a Rozsda és Csont meg a Bikanyak és csávó másik  filmje a Maryland. Annak a végén van egy Gesaffelstein szám, onnan ismerem a német techno producert. Rákerestem és találtam két nagyon súlyos albumot is az elmúlt pár évből. Néhány napja meg kijött egy új videója, én élem minden részletét. Zseniális ötlet, amiről szeretném azt hinni, hogy értem a lényegét. Azt hiszem, hogy amit látunk az egy olyan világ, ahol van az ego, azt félretolja egy másik ego, aztán megjön a szuperego. A szám címe meg Reset. Érdekes! Alap techno témából építkezik a faszi, de jól keveri, nagyon nyers, súlyos lett ez a három perc.

Tovább
Szólj hozzá!
2018. december 06. 19:30 - csubeszshuriken

Horror 2077 - Kint a Cyber Cop kislemez

2015ho99o9_7_jh_220515-920x613.jpgÉrdekes, hogy a hazai rocksajtó egyáltalán nem kajálja, pedig a Prodigy ajnározása napi szintű balkezes rutin mindenfelé, ahova nézek. Pedig az extrém külsőségek szokták szorozni a népszerűséget, manapság nézni a legnagyobb divat. Arcba tolni már fél siker, nagyon komoly dolgokat sokszor nem is kell mögé rakni. A ho99o9 viszont azt pakol, elég faszán tolják szerintem. A glanc csak fricska, a bomba a zenében robban a két Bad Brains gyereknél. 

Tovább
Címkék: lemezek ho99o9
Szólj hozzá!
2018. december 06. 19:00 - csubeszshuriken

Voivod - The Wake (Century Media)

Mint egy nagyregény...

91_u8dck_rl_sl1500.jpgMa is kiráz a hideg, amikor Bruce Lee rálép O'Hara nyakára és roppant egyet a csigolyáin. Most is azt tartom a legromantikusabb filmjelenetnek, amikor Rocky fut a jégen Adrian mellett és a bunyóról mesél neki az első randijukon. Viszont pár dolog azért mégiscsak megváltozott a nyolcvanas évek óta. Mondjuk, hogy kidobtam a kukába az akkori metál kedvenceim felét. Termékcsatolás és újracsomagolás, meg a csalódás, az újabb csalódás. Gyerek fejjel ők jelentik a világot, aztán felnősz és azt látod, hogy heavy metál haknivá zsugorodik ez a nagyvilág. Ami annyira nem is nagy baj, ha vannak olyan zenekarok, mint a Voivod. Ők ugyanis mindeközben a Nothingface óta nem csináltak két ugyanolyan lemezt. Ellenben csináltak kilenc nagyon fasza albumot.

Tovább
Címkék: voivod lemezek
Szólj hozzá!
2018. december 05. 19:30 - csubeszshuriken

Seattle's New Gods - A nevükben minden benne van

seattles_new_gods_1.jpgMég tart a vadász szezon, el kell kapni minden fasza lemezt, ami megjelent az idén. Viszont a szerencse az, hogy lemezek is vadásznak ránk és van köztük pár igazi gyilkos. Mikor a Seattle's New Gods négy tagja banda nevet választott, azt hiszem az egy őszinte pillanat volt. Az önirónia ez esetben ugyanis jogos trónra ültetése is önmaguknak. Az eset maga pedig az első nagylemez, ami nyáron jelent meg Burnpile címmel. Én meg mondom hozzá, hogy toplistás post-hardcore, egy tipikusan Seattle garázsból. 

Tovább
Szólj hozzá!
2018. december 05. 17:30 - csubeszshuriken

Cormac McCarthy - Suttree

qhtotcarvirgyqqqyqa5.jpgKopár fűcsomókra olvadó forró napkorong. Döglött húsra és szélfútta csontokra felfűzött szózuhatagok. A lélek sokféleségét tájképek tükrözik vissza, az író nem fukar az árnyalatokkal és nem akar hazudni. Ahol nincs víz, ott kiég minden. A pusztulás nem az irodalom kiváltsága, felejthető katarzis egy polcon, hanem az a tény, aminek közelről orrfacsaró szaga van. Cormac McCarthy a szagokról ír és azt hiszem leginkább ezért ő a kedvencem.

Tovább
Szólj hozzá!
2018. december 04. 19:00 - csubeszshuriken

A tökéletes G.I.S.M. lemez - Sonicrime Therapy

10531425_726935324052874_8091115057930675511_o.jpgGuerrilla Incendiary Sabotage Mutineer vagy Genocide Infanticide Suicide Menticide. Vagy Gothic Incest Sex Machine és God In the Schizoid Mind. Tehát G.I.S.M.. A világ tudja, hogy mitől váltak kultuszbandává, szóval nekem már nem kell leírnom. A japán punk színtér legjava mindig kuriózumnak számított és főleg azért, mert a nyolcvanas években mindenkire a G.I.S.M. hatott. Alapból ellennék összes kedvencem első lemezével, de néha azért vannak kivételek. Mint az ő esetükben is, akiknek épp az utolsó, leköszönő anyaguk maradt a legnagyobb kedvenc. A Sonicrime Therapy ugyanis a tökéletes G.I.S.M. album.   

Tovább
Címkék: lemezek G.I.S.M.
Szólj hozzá!
2018. december 04. 17:30 - csubeszshuriken

The Notorious Goriest - Kint az új Necro album

necro.jpgNekem tetszik az egész Necro, Ill Bill sztorit Howie bàcsival meg minden. Ahogy meséltek egy interjúban az életükről - igazi elcseszett család elbaszott gyerekei - és az első közös bandájukról, ami egy death metal zenekar volt. Meg a felismerésről, hogy a kilencvenes évek elején úgy érezték, ehhez a műfajhoz már semmi újat nem tudnak hozzátenni.  Ellenben rap zenét csinálni a dicső és belezős  fémikonok szövegvilágával és szellemiségével sokkal érdekesebb lehet. Szóval megszületett az a világ, ahol a szörnyek, gengszterek és a klasszikus amerikai slágerek mind ugyanannak a családnak a konyhájában végzik, mert valaki darabol, valakit meg darabolnak. Például egy dalt, egy jó hangmintáért, amitől kajak kiráz a hideg. 

Tovább
Címkék: keverés necro
Szólj hozzá!
2018. december 03. 19:00 - csubeszshuriken

Alászállás és felemelkedés - Chaos Echoes kis és nagylemez

a1237531597_10.jpgMostanában rengeteg filmet újranéztem a hetvenes évekből és azt hiszem ráeszméltem, hogy mi hiányzik napjainkban a moziból, de kurvára. A kegyetlenül jó jazz és ezen belül is a szaxofon leginkább, ami pont akkor mond el mindent, amikor egy utcán vesz a kamera és senki sem beszél. Készüljön az a film bármilyen stílusban, ami felcsendül benne zene, abszolút meg fogja határozni a hangulatát. Ehhez képest viszont van olyan is, amikor csak zene van, filmszerű képeket is fest, de azok sosem kerülnek fel a vászonra. A Chaos Echoes pedig ettől nagy mágus. A Tone Of Thing To Come című lemezzel ismertem meg őket és már az az alkotás is vegytiszta művészet volt. A francia death metál színtér legsötétebb sarkában. 

Tovább
Szólj hozzá!
2018. december 03. 16:00 - csubeszshuriken

Esti mese a kis családról - Legyél hozzám közelebb...

e098421c-4546-4d58-894d-71c64606e297-large16x9_171120_ap_charles_manson_obit_ap17320809876076.jpgVolt az a fickó, aki liberális eszmék leple alatt koronás megváltóvá nőtte ki magát és zagyvalék elméletei mentén nagy faji háborúra készült egy kereszténynek hazudott szekta élén. Pontos diagnózisa talán lehetne nagyon kis növésű, de nagyon súlyos nárcisztikus személyiségzavar, ami két kérdést még napjainkban is azonnal felvet. Hogy a Manson lányokat akkor  ma Petinek, Tóninak, Zsoltinak és Sziszinek hívják-e?

Tovább
Címkék: advent gonzó
Szólj hozzá!
2018. december 03. 15:00 - csubeszshuriken

Megint egy dán bestia - Harap az első TELOS lemez

42150655_2166741436979078_3526042569467232256_n.jpgBár zeneileg azok másban utaznak, de tavaly is volt dán favoritom. A Halshug szintén egy koppenhágai bestia, de ők kidolgozatlan, ösztönállat zenét nyomnak. Igaz a TELOS is ösztönöket korbácsol, ellenben komoly struktúrával bír, kegyetlenül ki van tervelve a gyilok. Vagyis egészen pontosan ki volt, mert a zenekar saját nevével megcímzett anyag két éve egyszer már megjelent, mint bemutatkozó lemez. Valamivel azonban nem lehettek megelégedve, így most bemutatkoznak még egyszer. Ezúttal a WOOAAARGH Records gondozásában. 

Tovább
Címkék: lemezek telos
Szólj hozzá!
Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!